Kodlama için Claude öneriliyordu onunla bu roadmap'İ oluştursam olur mu yoksa başka bir ai öneriniz var mı?Öğrenmek hata yapmanın imalatı. Yani, size dakikasında feedback verebilecek bir şeye ihtiyacınız var. O da yapay zeka. Kendinize konular için roadmap çıkarın. (3 haftadan uzun olmasının bir mantığı yok bence hangi dil olursa olsun.) Yapay zeka da size mentorluk yapıp elinizden tutsun. Bence en optimal yol bu.
Dinleyerek öğrenmek, deneyerek öğrenmenin yanında öğrenmek bile değil. 10 saatlik video bitirmenize gerek yok.
Detaylar
Kim cevapladı?mr.esat
Üstün
Java ile başlayabilirsniz, ihtiyacınız java ise java ile başlayın. Benim ilk tam syntaxına hakim oldum dediğim dil Kotlin'di. Çünkü mobil programlama ile ilgilendim 5-6 ay.Peki dediğim gibi bazı java tabanlı oyunlarda modlama vb. şeyleri yapmamda ve kendi çapımda projeler yapmamda C iyi bir dil mi? Cevaplarınız için herkese teşekkür ederim bu arada kusura bakmayın bu konu hakkında neredeyse hiç fikrim yok.
Java ihtiyacınız varsa, Java öğrenin.
Ben merak ediyorum, bilgisayar nasıl çalışır dersenız C. Bilgisayar Mühendisliği fakültemizde de ilk 2 dönem yoğun olarak C dersi görüyoruz. Çünkü bu işin temeli bu.
Xoulth
Uzman
Oyun sektörü benim alanım değil ancak @mr.esat bence doğru yerden yaklaşmış olaya. AI kullanımı konusundaysa 20$'lık bir Claude üyeliği sizin bu aşamada bütün dertlerinizi çözecektir hem kodlama hem teorik anlamda; ancak mutlaka kodu okuyun, agent'ın yorumlarını ve verdiği bilgileri araştırın; sadece yazıp keep keep basıp geçmeyin. Her şeyden önemlisi agentları kullanmayı da öğrenin bu süreçte.
Ek olarak öğrenciyseniz Github Education üzerinden Copilot alabiliyor olmanız lazım, VSCode eklentisi güzel çalışıyordu; orada eskiden high level agentlar vardı (Codex 5.3, Sonnet 4.6 tarzı) ancak şu anda daha low-mid level agentlar var yine de ücretsiz bir seçenek olduğu için işinize yarayabilir.
Ek olarak öğrenciyseniz Github Education üzerinden Copilot alabiliyor olmanız lazım, VSCode eklentisi güzel çalışıyordu; orada eskiden high level agentlar vardı (Codex 5.3, Sonnet 4.6 tarzı) ancak şu anda daha low-mid level agentlar var yine de ücretsiz bir seçenek olduğu için işinize yarayabilir.
Asıl amacım hemen mod yapmak için öğrenmek değil aslında sürekli kendimi geliştirmek istiyorum çünkü yazılım işi pekiştirilmediği sürece çok çabuk unutuluyor eğer bana yazılım ve bilgisayar mantığını kavratabilecekse C'den başlamayı çok isterim.Java ile başlayabilirsniz, ihtiyacınız java ise java ile başlayın. Benim ilk tam syntaxına hakim oldum dediğim dil Kotlin'di. Çünkü mobil programlama ile ilgilendim 5-6 ay.
Java ihtiyacınız varsa, Java öğrenin.
Ben merak ediyorum, bilgisayar nasıl çalışır dersenız C. Bilgisayar Mühendisliği fakültemizde de ilk 2 dönem yoğun olarak C dersi görüyoruz. Çünkü bu işin temeli bu.
Xoulth
Uzman
Ne yazık ki komple yazılımcı olmanız çok işe yaramaz, olmanız da zaman alır. Her alanın belirli temelleri var, çalışacağınız alan oyun sektörüyse ona göre bir roadmap çıkartın; mobil uygulamaysa ona göre. En hızlı bu şekilde yol alırsınız, unutmayın birden fazla roadmap takip etmeye çalışırsanız hem yolunuzu kaybedersiniz hem hiçbir yere ulaşamazsınız.Asıl amacım hemen mod yapmak için öğrenmek değil aslında sürekli kendimi geliştirmek istiyorum çünkü yazılım işi pekiştirilmediği sürece çok çabuk unutuluyor eğer bana yazılım ve bilgisayar mantığını kavratabilecekse C'den başlamayı çok isterim.
mr.esat
Üstün
Herhangi birisi. Hepsi yeteri kadar biliyor zaten herhangi bir dili. MaalesefKodlama için Claude öneriliyordu onunla bu roadmap'İ oluştursam olur mu yoksa başka bir ai öneriniz var mı?
.Claude pahalı birazıcık, ChatGPT GO vardı hem ucuzdu hem de fena olmayan bir hak tanıyordu sanki. Ben de Gemini Pro var üniversite öğrencilerine bedava vermişlerdi bu sene. Onu kullanıyorum.
Proje geliştirtmediğiniz sürece hiçbir AI'n öğrenme konusunda çok farkı olmaz. Hatta gömülen ChatGPT bu konuda daha iyi bile olabilir, daha doğal insancıl tepki verdiğini düşünüyorum. Keyif verir yani. Matematik kısmında hepsi yeterli.
Ben harbi kullanıcam, bir tane alacağım param da var derseniz tabii ki Claude. Bu işin profesyoneli ne yazık ki o. Yetenek ve matematik bakımından ötekiler yanında fıs.
Olur. Çok uzun sürmez. Hatta C ile önceki mesajlarımda belirttiğim yerlere kadar gelip Java'da OOP öğrenebilirsiniz dilin syntaxına hakim olup.Asıl amacım hemen mod yapmak için öğrenmek değil aslında sürekli kendimi geliştirmek istiyorum çünkü yazılım işi pekiştirilmediği sürece çok çabuk unutuluyor eğer bana yazılım ve bilgisayar mantığını kavratabilecekse C'den başlamayı çok isterim.
Yine de, çoğu dili task spesifik şekilde öğrenmek mantıklı. Ben Kotlin öğrenmiştim ilk, iyi ki onla bşalamışı diyorum. Java'nın türemesi bir dil o da.
Şimdilik sıfırdan başlayacağım için ChatGPT yeterli olur diye düşünüyorum. Daha ileri zamanda Claude veya sizin bahsettiğiniz ChatGPT GO'ya geçebilirim.Herhangi birisi. Hepsi yeteri kadar biliyor zaten herhangi bir dili. Maalesef.
Claude pahalı birazıcık, ChatGPT GO vardı hem ucuzdu hem de fena olmayan bir hak tanıyordu sanki. Ben de Gemini Pro var üniversite öğrencilerine bedava vermişlerdi bu sene. Onu kullanıyorum.
Proje geliştirtmediğiniz sürece hiçbir AI'n öğrenme konusunda çok farkı olmaz. Hatta gömülen ChatGPT bu konuda daha iyi bile olabilir, daha doğal insancıl tepki verdiğini düşünüyorum. Keyif verir yani. Matematik kısmında hepsi yeterli.
Ben harbi kullanıcam, bir tane alacağım param da var derseniz tabii ki Claude. Bu işin profesyoneli ne yazık ki o. Yetenek ve matematik bakımından ötekiler yanında fıs.
Olur. Çok uzun sürmez. Hatta C ile önceki mesajlarımda belirttiğim yerlere kadar gelip Java'da OOP öğrenebilirsiniz dilin syntaxına hakim olup.
Yine de, çoğu dili task spesifik şekilde öğrenmek mantıklı. Ben Kotlin öğrenmiştim ilk, iyi ki onla bşalamışı diyorum. Java'nın türemesi bir dil o da.
mr.esat
Üstün
Hepsi olur. Ücretsiz modelde Gemini daha iyi gibi geliyor bana bu arada. Ücretsiz ChatGPT çok salak sanki.Şimdilik sıfırdan başlayacağım için ChatGPT yeterli olur diye düşünüyorum. Daha ileri zamanda Claude veya sizin bahsettiğiniz ChatGPT GO'ya geçebilirim.
Salak olanı da iş görür. O kadar bir matematik gerekmiyor.
Xoulth
Uzman
GPT 5.5 Thinking Advanced baya iyi aslında ama defaultta ben de Gemini öneriyorum.Hepsi olur. Ücretsiz modelde Gemini daha iyi gibi geliyor bana bu arada. Ücretsiz ChatGPT çok salak sanki.
Hepsi olur. Ücretsiz modelde Gemini daha iyi gibi geliyor bana bu arada. Ücretsiz ChatGPT çok salak sanki.
Yapay zekadan (Gemini) konuyu öğrenmeye çalışayım değil mi? Anladığım kadarıyla video izleyip not çıkarmak zaman kaybı.GPT 5.5 Thinking Advanced baya iyi aslında ama defaultta ben de Gemini öneriyorum.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Kupon Amazon'da LEGO'da 1.500 TL'ye 300 TL indirim!
- Caner Uncu
-