Temeli olmayan birisi 2 yıl çalışmayla YKS'de ilk 100.000 sıralama yapabilir mi?

O kadar çok etmen var ki bu sorunun cevabında.

Okuduğunu iyi anlar mısın? Zekimisin yani? Sonra çalışacağın kaynaklar, düzenli çalışman, ekstra destek alman (kurs & dershane vs.) 100.000 iyi bir sıralama, matematik olmadan hayatta yapamazsın.

Üstelik matematik temelin de yok, dolaylı yoldan fizik de çalışacaksın. O yüzden 1 senede yapabileceğini düşünmüyorum, fakat 2 senede düzenli bir çalışma ile gayet yapılabilir. İlk sene matematik temelini düzeltip matematik konusunda kendini geliştirirsin, bir yandan da hafif hafif var olan sözel bilgilerini gelişir.

İkinci sene tüm ağırlığını sınav çalışma düzenine verirsin.

Yaz tatilinde günde ne kadar çalışmamı önerirsiniz? Tüm gün evdeyim günlerim boş geçiyor yani.
Bu size bağlı. Belki geceleri daha verimli çalışıyorsunuzdur. Belki uzun saatler çalışmaktan verim alıyorsunuzdur veya belki pomodoro'dan verim alıyorsunuzdur. Kendinizi biraz deneyip anlamanız gerek.

OBP engel olmadığı sürece 1. bile olabilirsiniz. Bu sizin disiplininize bağlı. Düzenli çalışmanız lazım.

1 yılda yapılır. Kafadan 2 yıl hedef koyan kişi ise 20 yılda o olsa onu yapamaz çünkü kafadan olayı bitirmiştir benim gözümde. Üstelik eşit ağırlık diyorsunuz hayli hayli 100k yapılır.

Ben günde 8 saat çalışıyorum. 8 saatin aşağısı zaten kurtarmaz. 40 netle başladım, sayısalda 0 net yaptım TYT'den. Yani denemede sadece sözel çözerek 40 yaptım. Bu yıl sınava gireceğim. Bu tempoyla devam edebilirsem, rahatlıkla ilk 100 bine gireceğimi düşünüyorum. Ablam hiç ders çalışmazdı, eşit ağırlıktaydı o da sizin gibi. 60 TYT, 50 AYT civarı bir şey yaptı, 100 bine girdi. Çalışırsan yaparsın.

Hocam dikkat eksikliğim var, o konu sorun biraz.
Önce bir doktora git, dikkat eksikliği gerçekten var mı yoksa sadece çalışmak mı istemiyorsun, bunu öğren. Eğer telefon bağımlısıysan tabii ki ders çalışamazsın. Sosyal medyayı silmelisin. Çalışırken mola verdiğinde dizi/film izlemek ya da kitap okuman lazım.

Gerçekten dikkat eksikliği varsa, rapor alınca sana ek süre veriyorlar. Bir de sınavda sınıfta sadece sen oluyorsun, öyle biliyorum ben. Yine de detaylıca araştırırsın.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt