Syn4

Çalışkan
İşlemcim R5 5600.

Bu problem temiz kurulum yapmadan önce yoktu; hem oyunlarda %100'e kadar kullanımlara çıkıp ekran kartına darboğaz yapıyor, hem de boşta bile sürekli 4 GHz frekanslarda geziyor. Açıkçası çıldırmak üzereyim; 2 gündür CPB, PBO kapamak, BIOS update etmek, güç seçenekleri değiştirmek, driver update etmek gibi denemediğim şey kalmadı...

İşlemcim R5 5600.

Bu problem temiz kurulum yapmadan önce yoktu; hem oyunlarda %100'e kadar kullanımlara çıkıp ekran kartına darboğaz yapıyor, hem de boşta bile sürekli 4 GHz frekanslarda geziyor. Açıkçası çıldırmak üzereyim; 2 gündür CPB, PBO kapamak, BIOS update etmek, güç seçenekleri değiştirmek, driver update etmek gibi denemediğim şey kalmadı...
Diğer sistem bileşenlerinizi eklerseniz yardımcı olmamız açısından iyi olabilir.

En son sürümü kurmuştum 7D95v19
Ayrıca şuan farkettim güç planını güç tasarrufuna aldığımda boşta 1.72 seviyelerinde geziyor. Zamanında Msi Center yüklediğimde abuk subuk şeyler yapıyordu sisteme silince düzelmişti tabii şuan yüklemedim acaba windowsun içinde gelen bir şey ya da ayarlar müdahale mi ediyor cpu'ya diye düşünüyorum.