Hocam IoT sürümü ATM, POS cihazı gibi yerlerde kullanılıyor. Non-IoT ise daha çok kurumsal şirketlerde kullanılıyor. İkisi arasında pek fark yok.

Ayrıca Edge kurulu geliyor ve silmenizi önermem. Bazı uygulamalarda sorun yaşarsınız.

Defender mevcut.

Microsoft 365 yok hocam.
Bu massgrave sitesinden Office 2024 yüklesem ne olur? Microsoft 365'i oldum olası sevmemiştim zaten.
1750255590194.webp
Linkte bulunan bu farkları sormuştum aslında hocam hiçbirinin ne olduğunu bilmediğimden dolayı.

Bu massgrave sitesinden Office 2024 yüklesem ne olur? Microsoft 365'i oldum olası sevmemiştim zaten.

Bir şey olmaz hocam. Yükleyebilirsiniz.

Linkte bulunan bu farkları sormuştum aslında hocam hiçbirinin ne olduğunu bilmediğimden dolayı.

Bu farklar, son kullanıcı için pek hissedilmiyor. Şahsi fikrimi soracak olursanız, IoT kurmanızı öneririm.

Bir şey olmaz hocam. Yükleyebilirsiniz.

Bu farklar, son kullanıcı için pek hissedilmiyor. Şahsi fikrimi soracak olursanız, IoT kurmanızı öneririm.
Peki bu sürümde ayrıca debloat yapmak gerekir mi? Bir de offline bir işletim sistemi olarak mı çalışıyor yoksa Microsoft hesabı istiyor mu kurulumda?

Peki bu sürümde ayrıca debloat yapmak gerekir mi? Bir de offline bir işletim sistemi olarak mı çalışıyor yoksa Microsoft hesabı istiyor mu kurulumda?

Kurulum sırasında iş veya okul hesabı istiyor. Ancak hesap girmemek için seçenek var. Windows 11'de nasıl oluyordu hatırlamıyorum. Kurulum esnasında görürsünüz zaten.

Winutil ile standart debloat güzel olur hocam. En azından Edge'i debloat etmek güzel olur.

Kurulum sırasında iş veya okul hesabı istiyor. Ancak hesap girmemek için seçenek var. Windows 11'de nasıl oluyordu hatırlamıyorum. Kurulum esnasında görürsünüz zaten.

Winutil ile standart debloat güzel olur hocam. En azından Edge'i debloat etmek güzel olur.
Normal kişisel hesabımızı da kullanamıyoruz anlaşılan. Direkt hesap girmeden kullanırız o zaman. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Windows 11 Enterprise LTSC sürümü en mantıklısı. Telemetriler hafifletilmiş, gereksiz hizmetler kaldırılmış, Microsoft'un dayattığı boş uygulamaların olmadığı bir sürüm. Microsoft Store da olmuyor ancak isterseniz çok basit bir şekilde Microsoft Store kurup işinize yarayacak yazılımları indirebilirsiniz. Ek olarak size kurulumdan sonra yapılması gereken ayarların anlatıldığı bir rehber atayım. @AJFA hocamız sağ olsun ben de her formattan sonra bu rehberi uyguluyorum.

Soru biraz saçma gelebilir ama 24H2 sürümü mü bu yoksa geriden mi geliyor?