AkutAykut 1

Başarılı
Herkese merhaba,

Sistemimde dün akşam yaptığım detaylı temizlik ve macun yenileme sonrası ciddi bir ısınma sorunu yaşıyorum. Bilgisayar boştayken/ilk açılışta 60°C civarında başlıyor ve durup dururken anlık 80°C'lere fırlıyor. Yük altında ise sıcaklıklar daha da kritik seviyelere ulaşıyor.

Sistem Bileşenleri:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
  • Sıvı Soğutma: MSI MAG CoreLiquid P240
  • Kasa: ASUS TUF Gaming GT301
  • Termal Macun: Arctic MX-4

Yaptığım İşlemler & Mevcut Durum:
  1. Dün akşam kasanın ve radyatörün tozunu tamamen temizledim.
  2. Termal macunu temizleyip taze Arctic MX-4 sürdüm (blok montaj vidalarını çapraz ve dengeli sıktım).
  3. Radyatör kasanın ön paneline, borular üstte kalacak şekilde monte edilmiş vaziyette.
  4. Kasa ve radyatör fanlarının tümü dönüyor, bağlantılarda görsel bir aksaklık görünmüyor.
P240 modelinde pompanın radyatör üzerinde olduğunu biliyorum; bu montaj şeklinde hava kabarcığı mı kaldı, pompa devrinde mi sorun var yoksa montaj baskısında mı hata yaptım emin olamıyorum.

Benzer durumu yaşayan veya çözüm önerisi olanların desteğini rica ediyorum. Teşekkürler.

Horizon Zero Dawn oyununda neredeyse full ayarlar ama loading ekranında bu derece var. Oyun içi 87'ye düşüyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20260910_113851.webp
    IMG_20260910_113851.webp
    4,3 MB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Herkese merhaba,

Sistemimde dün akşam yaptığım detaylı temizlik ve macun yenileme sonrası ciddi bir ısınma sorunu yaşıyorum. Bilgisayar boştayken/ilk açılışta 60°c civarında başlıyor ve durup dururken anlık 80°c'lere fırlıyor. Yük altında ise sıcaklıklar daha da kritik seviyelere ulaşıyor.

sistem bileşenleri:
  • işlemci: AMD Ryzen 5 7600.
  • sıvı soğutma: MSI MAG CoreLiquid P240.
  • kasa: ASUS TUF gaming GT301.
  • termal macun: Arctic MX-4

yaptığım işlemler & mevcut durum:
  1. Dün akşam kasanın ve radyatörün tozunu tamamen temizledim.
  2. Termal macunu temizleyip taze Arctic MX-4 sürdüm (blok montaj vidalarını çapraz ve dengeli sıktım).
  3. Radyatör kasanın ön paneline, borular üstte kalacak şekilde monte edilmiş vaziyette.
  4. Kasa ve radyatör fanlarının tümü dönüyor, bağlantılarda görsel bir aksaklık görünmüyor.
P240 modelinde pompanın radyatör üzerinde olduğunu biliyorum; bu montaj şeklinde hava kabarcığı mı kaldı, pompa devrinde mi sorun var yoksa montaj baskısında mı hata yaptım emin olamıyorum.

Benzer durumu yaşayan veya çözüm önerisi olanların desteğini rica ediyorum. Teşekkürler.

Horizon Zero Dawn oyununda neredeyse Full ayarlar ama loading ekranında bu derece var. Oyun içi 87'ye düşüyor.

BIOS ayarlarını kontrol et pompa hızı Full olmalı.