Aylardır Temu'dan alışveriş yapan birisi olarak, son 2 haftadır Temu iade deposunda sürekli problemlerle karşılaşıyorum. Gönderdiğim ürünlerin "pakette bulunamadığını" iddia ederek para iadelerini alıkoyuyorlar. Üstelik, ürünleri de geri göndermiyorlar, hem ürün cebe; hem de paramız. Bildiğin dolandırıcılık başlatılmış, Türkiye temsilciliğiyle konuşmak istediğimde öyle bir birimin olmadığı söyleniyor. Bir kere değil iki kere değil, her siparişten bir ürün çalıyorlar artık. Kalitesinden emin olmadığınız -ki neredeyse tüm Temu ürünleri oluyor bu- ürünleri almamanızı öneririm sağlam bir avukat tanıdığınız yoksa.
Bayram öncesinde depo, yolladığım ürünleri depoya vardığı gün onaylayı, en geç ertesi günü para iadesini işleme koyardı. Böyle saçma sapan durumlarla karşılaşmazdım. Her ne değiştiyse son dönemde değişti. Dikkatli olun, benim gibi dolandırılmayın zira müşteri hizmetleri hiç yardımcı olmuyor.

Screenshot_20250418_143011_Temu.webp

Screenshot_20250418_013829_Temu.webp

Screenshot_20250418_152318_Gmail.webp

Screenshot_20250418_152229_Gmail.webp

Screenshot_20250418_152219_Gmail.webp

7 üründen 8'ini yollamışsınız fakat 2'sini tanımlayamadık, 6 ürün için para iadesi yaptık. Başka bir deyişle 2 ürününüzü cepledik... Bu siteden uzak durulmalı artık.
Screenshot_20250418_203402_Temu.webp

Son düzenleme:
Aylardır Temu'dan alışveriş yapan birisi olarak, son 2 haftadır Temu iade deposunda sürekli problemlerle karşılaşıyorum. Gönderdiğim ürünlerin "pakette bulunamadığını" iddia ederek para iadelerini alıkoyuyorlar. Üstelik, ürünleri de geri göndermiyorlar, hem ürün cebe; hem de paramız. Bildiğin dolandırıcılık başlatılmış, Türkiye temsilciliğiyle konuşmak istediğimde öyle bir birimin olmadığı söyleniyor. Bir kere değil iki kere değil, her siparişten bir ürün çalıyorlar artık. Kalitesinden emin olmadığınız -ki neredeyse tüm Temu ürünleri oluyor bu- ürünleri almamanızı öneririm sağlam bir avukat tanıdığınız yoksa.
Bayram öncesinde depo, yolladığım ürünleri depoya vardığı gün onaylayı, en geç ertesi günü para iadesini işleme koyardı. Böyle saçma sapan durumlarla karşılaşmazdım. Her ne değiştiyse son dönemde değişti. Dikkatli olun, benim gibi dolandırılmayın zira müşteri hizmetleri hiç yardımcı olmuyor.

7 üründen 8'ini yollamışsınız fakat 2'sini tanımlayamadık, 6 ürün için para iadesi yaptık. Başka bir deyişle 2 ürününüzü cepledik... Bu siteden uzak durulmalı artık.Eki Görüntüle 141759
Temu'dan yaşadığınız bu iade süreci ile ilgili sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Belgeleri Toplayın: İade ettiğiniz ürünlerin kayıtlarını, takip numaralarını ve iletişime geçtiğiniz müşteri hizmetleri ile yapılan yazışmaları bir araya getirin.

2. Paketleme Talimatlarına Uyun: Temu'nun iade talimatlarına ve paketleme gereksinimlerine dikkat edin. Gelecek iadelerde bu talimatlara uymaya özen gösterin.

3. Müşteri Hizmetleri ile İletişim:
- Temu müşteri hizmetleri ile tekrar iletişim kurun ve belgelerinizi paylaşın.
- İade talep numarası ile birlikte daha önce gönderdiğiniz ürünlerin ayrıntılarını bildirin.

4. Kanıt Sağlayın: Eğer ürünlerinizin geri gönderildiğine dair bir kargo takibi veya video kaydı varsa, bunu kanıt olarak sunun.

5. İade Talebi Yapın: Yanıt beklemeden yeniden iade talebinde bulunabilirsiniz. Bu talep için ihtiyaç duyulan belgeleri ve bilgileri eksiksiz, doğru bir şekilde sağladığınızdan emin olun.

6. Tüketici Hakları: Eğer yukarıdaki adımlar sonuç vermezse, Türkiye’deki Tüketici Hakları Derneği'ne başvuruda bulunmayı düşünebilirsiniz.

7. Avukat ile Görüşün: Sorununuz devam ederse, bir hukuk danışmanından da yardım alabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek durumu düzeltmek için elinizden geleni yapabilirsiniz.