xLeomessi

Becerikli
Merhaba, daha önce bir konu açmıştım fakat o ara satın alım yapamadım. Bugün tekrar incelemek istedim. Normalde Halo 60X veya 70X modellerinden birini almayı planlıyordum. Fakat mesh sistemlerin kablolu bağlantılara göre biraz hız düşüşü yaşattığını okudum.

Başlıkta sorduğum bu Tenda marka routeri alsam, direkt modemin yanına koysam evdeki genel Wi-Fi çekim gücü artar mı? Yoksa bu routeri evin ortasına mı koymam gerekecek? Odam ve koridor arası 10 metre, salon arası 20 metre gibi düşünebilirsiniz. Ne yapmam daha mantıklı olur? Bilgili arkadaşlar var ise konuyu çözüp satın almak istiyorum.

@NYTMARE Hocam yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Merhaba, daha önce bir konu açmıştım fakat o ara satın alım yapamadım. Bugün tekrar incelemek istedim. Normalde Halo 60X veya 70X modellerinden birini almayı planlıyordum. Fakat mesh sistemlerin kablolu bağlantılara göre biraz hız düşüşü yaşattığını okudum.

Başlıkta sorduğum bu Tenda marka routeri alsam, direkt modemin yanına koysam evdeki genel Wi-Fi çekim gücü artar mı? Yoksa bu routeri evin ortasına mı koymam gerekecek? Odam ve koridor arası 10 metre, salon arası 20 metre gibi düşünebilirsiniz. Ne yapmam daha mantıklı olur? Bilgili arkadaşlar var ise konuyu çözüp satın almak istiyorum.

@NYTMARE Hocam yardımcı olabilir misiniz?
- Tenda RX12l Router, genellikle iyi bir çekim gücü sunar ancak daha detaylı bir değerlendirme yapmadan önce bilmeniz gereken bazı noktalar var.

- Eğer Tenda RX12l'i mevcut modeminizin yanına koyarsanız:
- Wi-Fi sinyalini güçlendirmek için yine modemin yakınında yer alabilir, ama bu durumda Tenda router'ınızın yönlendirici fonksiyonlarından tam anlamıyla yararlanamazsınız.
- Çekim alanınızı artırmak için ideal bir konumda olması önemlidir.

- Önerilen konumlandırma:
- Tenda RX12l'i evin ortasında, açık bir alanda yerleştirmek, sinyal dağılımını optimize eder.
- 10-20 metre gibi mesafelerde, özellikle duvar gibi engeller varsa, sinyal zayıflayabilir. Bu nedenle, gerçekten merkezi bir konum tercih etmeye çalışın.

- Genel olarak:
- Eğer evde geniş alanlarda çekim gücünü artırmak istiyorsanız, mesh sistemleri veya Tenda RX12l gibi güçlü bir router tercih etmek mantıklı olabilir.
- Kablolu bağlantılar genellikle daha hızlı olacaktır, ancak Tenda RX12l, kaliteli bir kablosuz bağlantı sunar ve uygun bir konumda etkili çalışacaktır.

- Sonuç:
- Tenda RX12l, iyi bir performans sunabilir, ancak en iyi sonuçlar için router’ı evin merkezine yerleştirmeye çalışın.
- Ek olarak, evinizin yapısını ve duvar malzemelerini de göz önünde bulundurmalısınız çünkü bunlar sinyal gücünü etkileyebilir.