Merhaba, bu modeme 1,5 yıldır sahibim ve son 1 aydır günde 2–3 kere bağlantı kısa süreli kopup geri geliyor. Modemin ısınmasının normal olduğunu düşünüyordum; o yüzden kabloları değiştirdim. Arıza ekibi geldi ama sorun çözülmedi. En sonunda sorunun modemde olabileceğini düşünmeye başladım ve eski bir modem ile değiştirip 1 gün denedim; bağlantı hiç kopmadı. Fakat modem bayağı eski bir TP-Link modemi olduğu için hız değerlerini düşürüyor. Bu yüzden tekrar Tenda modemi kullanmak istiyorum. Bu ısınma sorununu nasıl çözebilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Isınma olduğundan emin misin? Belki de adaptör eskisi amperi eskisi gibi sağlayamıyor. Aynı Router'dan abime aldım, 1.5 senedir kullanıyor henüz şikayetçi değil. Kaldı ki Kıbrıs gibi sıcak bir memlekette olmasına rağmen.
Bence adaptörü değiştirmeyi dene. Voltaj aynı, amper ise istenenden biraz fazla olsun. Bakalım kopma devam edecek mi...
Bence adaptörü değiştirmeyi dene. Voltaj aynı, amper ise istenenden biraz fazla olsun. Bakalım kopma devam edecek mi...
Evet hocam ısınma olduğundan eminim ama bu ısınma neyden dolayı olur? Arada kapatmak mı lazım, veya 2 bilgisiyar bağlı olduğu için mi acaba? Adaptör direkt modemle beraber gelmişti yanlış hatırlamıyorsam. Eski adaptörü takmamı mı söylüyorsunuz, anlamadım?Isınma olduğundan emin misin? Belki de adaptör eskisi amperi eskisi gibi sağlayamıyor. Aynı Router'dan abime aldım, 1.5 senedir kullanıyor henüz şikayetçi değil. Kaldı ki Kıbrıs gibi sıcak bir memlekette olmasına rağmen.
- Makaleler
- 4
Hayır eski adaptör değil, yeni bir adaptör almalısınız. Aynı voltajda, aynı ya da yüksek amperde farklı bir güç adaptörü.Evet hocam ısınma olduğundan eminim ama bu ısınma neyden dolayı olur? Arada kapatmak mı lazım, veya 2 bilgisiyar bağlı olduğu için mi acaba? Adaptör direkt modemle beraber gelmişti yanlış hatırlamıyorsam. Eski adaptörü takmamı mı söylüyorsunuz, anlamadım?
Onda ısınma neden olur ben de anlamadım, işlemcisi gayet iyi aslında. Ondan sordum ısınmadan emin miyiz diye.
Hocam bu modemle ısınma sorunu yaşayan birçok insan olmuş farklı konularda da gördüm, neden olduğunu bilemiyorum. uygun adaptörü nasıl bulacağım? Tenda V12 AC1200 için hangi voltajda ve amperde bi güç adaptörü lazım kiHayır eski adaptör değil, yeni bir adaptör almalısınız. Aynı voltajda, aynı ya da yüksek amperde farklı bir güç adaptörü.
Onda ısınma neden olur ben de anlamadım, işlemcisi gayet iyi aslında. Ondan sordum ısınmadan emin miyiz diye.
- Makaleler
- 4
Hocam bu modemle ısınma sorunu yaşayan birçok insan olmuş farklı konularda da gördüm, neden olduğunu bilemiyorum. uygun adaptörü nasıl bulacağım? Tenda V12 AC1200 için hangi voltajda ve amperde bi güç adaptörü lazım ki
Bu linkteki Power Adapter Information kısmında 12V 1.5A olduğu yazıyor. Yani 18 Watt ile çalışyor. Bizim en az 12V 1.5A adaptör bulmamız lazım. Varsa elinizdeki adaptörlerin arkasına bir bakın, uyumluysa onla deneyin.
Bu linkteki Power Adapter Information kısmında 12V 1.5A olduğu yazıyor. Yani 18 Watt ile çalışyor. Bizim en az 12V 1.5A adaptör bulmamız lazım. Varsa elinizdeki adaptörlerin arkasına bir bakın, uyumluysa onla deneyin.
Tenda modeme bağlı olan adaptör zaten dediğiniz değerlerde bu arada hocam
@GIRD4P hocam kopma sorunu modemle alakalı değilmiş değiştirdiğim modemde 1 gün sonra yine kopmalar başladı. Modemi, dns kablosunu değiştirdim yine gitti. Bu sorun tam olarak neyle alakalı hocam sizce? Arıza kaydı da oluşturdum 2-3 kere geldiler altyapıda bi sorun yok diyip duruyorlar
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
Ev ve Yaşam Sofra ve mutfak ürünlerinde 1.500 TL'ye 500 TL indirim
- Fırsat Ekibi
-
-
-