Tarifenizin 75 Mbps olduğunu teyit etmenizle birlikte durum tamamen netleşti. Gönderdiğiniz resimdeki
35 Mbps'lik "Oran" değeri, paketinizle alakasız ve kesinlikle Türk Telekom kaynaklı bir
hız kısıtlaması (DSLAM kilidi) olduğunu kanıtlıyor.
Hattınızın
78 Mbps 'Ulaşılabilir Hız' desteklediğini belirterek müşteri hizmetlerini arayın ve bu 35 Mbps'lik profil kilidini kaldırıp sizi 75 Mbps'lik paketinize geri almalarını isteyin. Hat değerleriniz iyi olduğu için bu işlemi hemen yapmaları gerekir.
Eki Görüntüle 202606
Merhabalar tekrardan, bugün tam beş kez Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım. Bugün eve geldiğimde internet hız testi yapayım dedim ve zar zor 1.3 Mbps alabildim
Bugün benim şansıma ikamet ettiğim bölgede çalışma var mış, bundan dolayı hız düşüklüğü olabilir diye otomatik ses kaydı dinlettiler her seferinde. Beş farklı kişiyle konuştum, basitçe anlattım, yeri geldi ayrıntılı bir şekilde DSLAM'den falan bahsettim ama hiçbiri yardımcı olamadı ve bu beni zerre şaşırtmadı çünkü müşteri hizmetlerine bağlanmak bile başlı başına bir çile..
Çalışmanın saat 19:00 sularında biteceğini söylediler, ben de 19:00'a kadar bekleyip tekrar aradım. Bu sefer teknik desteğe her bağlanmaya çalıştığımda arıza kaydından bahsedip ana menüye yönlendirdi ve iyice sinirlenmeye başladım. Ya sabır dedim tekrar aradım, bu sefer de Türk Telekom'un sistemlerinde arıza çıktığından ötürü randevu oluşturamıyorlarmış o yüzden sistemden hiçbir şeye müdahale edemiyoruz dediler.
İşin komik yanı 2002'den beridir Türk Telekom sabit internet abonesiyim, daha önce bu kadar saçma sapan bir sorun yaşamamıştım. Az önce tekrardan arayayım dedim ve en basit şekliyle "75 Mbps'lik paketteyim ama hızım çok düşük, neden düşük hız alıyorum?" deyince hemen başarılı bir şekilde randevu oluşturup yarın eve gelip test yapacaklarını söylediler.
Aslında inanılmaz derecede basit bir çözüm yolu var ama insanların bilgisizliğinden mi kaynaklı desem, müşteri hizmetlerinde çalışan insanların hiçbir şeyi umursamayıp uğraşmak istememesi mi desem? Ne desem bilemedim, müşteri hizmetlerini arayıp durmaktan sesim kısıldı artık. Uzaktan modemin alabildiği hızın yüksek olduğunu görüyorlar ama hiçbir şekilde müdahale etmek istemiyorlar ya da müdahale edemiyorlar. Fiber geleceğini bilsem zerre umurumda olmaz, beklerim diyeceğim ama fiberin bile ne zaman geleceği muallak.
Yarın ekip geldikten sonra gelişmeleri aktaracağım, umarım başarılı bir şekilde sonuçlanır.
Bende de Tenda V12 vardı bir anda internet gitti daha da gelmedi bozuldu başka modem taktım internet geldi bu sefer de değerlerim düşmüştü aklınızda bulunsun farklı ZyXEL harici modem bulmanız lazım ya da riske girip 0 daha iyi modem alıp denemenizi öneririm.
Sizin yaşadığınız sorunun birebir aynısını ben de yaşamıştım, modemi ilk aldığım süreçte sorunsuz bir şekilde kullandım fakat internet bağlantım zayıflamaya başladıkça modem IP adresi alamaz hale gelmişti. Kendi kendime modem bozuldu mu acaba diye şüpheye falan düştüm, farklı yerlerde deneme şansım oldu ve sorunun modemden kaynaklı olmadığını öğrendim. Modem arayüzündeki konfigürasyonun doğru yapılmamasından kaynaklı arayüzde sürekli "kimlik doğrulama hatası" diye bir hata ya da anlaşılmayan rusça bir hata veriyordu.
Firmware güncellemesi, IGMP-Proxy ve bağlantı eşleme ayarlarından sonra herhangi bir kopma ya da bağlantı sorunu yaşamadım. ZyXEL ile aynı stabilitede çalıştığını söyleyebilirim. Ama söylediklerinizde çok haklısınız, her zaman daha iyi bir marka/modem almakta kesinlikle fayda var, en başlarda TP-Link almayı çok istiyordum ve Tenda'da böyle saçma sapan sorunlarla karşılaşınca biraz soğudum.