JakieS

Uzman
Son düzenleyen: Moderatör:
Soyledigin TİLGİN HG2331'in wi fi baglanti hizi 300 mbit. Bu full dupleks, pratikte 150 mbit kullaniyorsun. Alacagin modeme de yine 2.4 Ghz'den baglanacaksan ayni sey olur yalniz. Muhtemelen kullandigin kanal etraftaki diger modemlerle cakisiyor ve hizini dusuruyor bu. 5 Ghz ile baglanabileceksen tum cihazlarinla al. Yoksa yine 2.4 Ghz kullanacaksan bir sey degismez. Once farkli kanal dene. Belki başka kanalda daha yuksek hiz gorursun.

Soyledigin TİLGİN HG2331'in wi fi baglanti hizi 300 mbit. Bu full dupleks, pratikte 150 mbit kullaniyorsun. Alacagin modeme de yine 2.4 Ghz'den baglanacaksan ayni sey olur yalniz. Muhtemelen kullandigin kanal etraftaki diger modemlerle cakisiyor ve hizini dusuruyor bu. 5 Ghz ile baglanabileceksen tum cihazlarinla al. Yoksa yine 2.4 Ghz kullanacaksan bir sey degismez. Once farkli kanal dene. Belki başka kanalda daha yuksek hiz gorursun.
Dediğiniz kanallar aşağıda mod yazan kısımdaki seçenekler mi ?
Ayrıca ülke neden sweden görünmekte.

1759677778376.webp

Dediğiniz kanallar aşağıda mod yazan kısımdaki seçenekler mi ?
Ayrıca ülke neden sweden görünmekte.

Eki Görüntüle 190335
Evet, o kisim. Isvec'in Turkiye ile standartlari ayni olablir. Listede Turkiye varsa cevibilirsin. Kanallari tek tek deneyip hangisinde en yuksek hizi aliyorsan orada birakabilirsin. Elindeki tum aletler 5 Ghz destekliyorsa ya da en azindan 100 Mbit'i tam olarak kullanmak istedigin alet 5 Ghz'i destekliyorsa modemi de degistirebilirsin tabii.

Son düzenleme:
Evet, o kisim. Isvec'in Turkiye ile standartlari ayni olablir. Listede Turkiye varsa cevebilirsin. Kanallari tek tek deneyip hangisinde en yuksek hizi aliyorsan orada birakablirsin. Elindeki tum aletler 5 Ghz destekliyorsa ya da en azindan 100 Mbit'i tam olarak kullanmak istedigin alet 5 Ghz'i destekliyorsa modemi de degistirebilirsin tabii.
Realtek 8852BE Wifi kartlı laptop kullanıyorum.
Şuan çok ping ve jitter problemi oluyor. O yüzden bir çözüm arıyorum.
Aşağıdaki kanallar var

1759678800959.webp

O ethernet wi fi 6 - 5 Ghz destekli. Kanal ayarlarindan sonuç alamazsan modemi degistirebilirsin. En hizli baglantiyi da kursan unutma wi fi de kablolu baglanti kadar dusuk ping goremezsin.
Bu modemle en iyi hız ayalarını almam için hangi kanalı seçmem lazım?
Ayrıca ekstra yapmam gereken bir ayar var mı ?

Bu modemle en iyi hız ayalarını almam için hangi kanalı seçmem lazım?
Ayrıca ekstra yapmam gereken bir ayar var mı ?
Kanal secimi sadece bulundugun adreste cevrendeki modemlerin yogunluguna bagli. Sonucta 2.4 Ghz icin sadece 12 kanal var. Tarama yaptiginda etrafta onlarca modem gorursun. Onlarin hangi kanali en az kullandiklarini bulup modemi o kanala ayarlaman lazim. Netspot ya da Wi Fi Analyzer gibi programlarla bunu gorebilirsin. Elle ugrasilmaz.

Son düzenleme:
Merhaba,

Şu anda kullandığım modem Türk Telekom'un yaklaşık 15 yıllık bir modemi. (tilgin HG2331)
100 Mbit hızında olan internetimi Wi-Fi üzerinden en fazla 40 Mbit veriyor.
Bu konuya istinaden aşağıda modemi almayı düşünüyorum. Alınır mı? Kargo bekleyecek vaktim yok, direkt gidip mağazadan alacağım.
Kurulum konusu kolay bir işlem mi?

Hocam sana modem değil router lazım ama internetten alsan senin için çok daha iyi olur eğer fikrini değiştirirsen diye bunu buraya atıyorum cihaz OpenWrt destekliyor ama cihazı aldığında kurulum yaparken kesinlikle güncelleme yoksa OpenWrt kurarken zorlanırsın.

Hocam sana modem değil router lazım ama internetten alsan senin için çok daha iyi olur eğer fikrini değiştirirsen diye bunu buraya atıyorum cihaz OpenWrt destekliyor ama cihazı aldığında kurulum yaparken kesinlikle güncelleme yoksa OpenWrt kurarken zorlanırsın.
Senin onerdigin routerla onun almayi dusundugu 5 ghz destekli modem arasinda sadece 200 TL fark var. Alacaksa kendi sectigini alsin. Elindeki modemde cok eski. Kisa sure sonra bozulursa tekrar modem almakla ugrasmaz en azindan.