JakieS

Uzman
Son düzenleyen: Moderatör:
Senin onerdigin routerla onun almayi dusundugu 5 GHz destekli modem arasinda sadece 200 TL fark var. Alacaksa kendi sectigini alsin. Elindeki modemde cok eski. Kisa sure sonra bozulursa tekrar modem almakla ugrasmaz en azindan.

Ama adamın evinde fiber var modem almasının bir manası yok ki direk router alsın çok daha iyi performans elde eder.

Sizin dediğiniz routerle modem arasındaki fark nedir?
Şu an çift modem gibi bir şey takılı birisi fiber dönüştürücü galiba.

Aynen birisi ONT yani fiber kablodan gelen sinyali internete dönüştürüyor diğeride senin değiştirmek istediğin router o da interneti yönetip dağıtmaya yarıyor ve sana router gerekiyor attığım cihaza OpenWrt yükleyip kullanırsan çok memnun kalırsın.

Hic kafan karismasin. Kanallari dene, olmazsa konu acip uygun fiyatli 5 Ghz modem tavsiyesi iste. Ya da sunu yapabilirsin. En ucuzundan 5 Ghz menzil genisletici alirsin. O sana uygun fiyata yuksek hiz saglar. Bunu lan kablosu ile baglayip onun Wi fi agi uzerinden baglanacaksin modem yerine.

Ağ ürünleri için bir işletim sistemi hocam aynı cihaza bende sahibim ve OpenWrt'nin nimetlerinden faydalanıyorum bunlar ülke limitini kaldırıp cihazın Wi-Fi sinyalini maksimum güce çıkartma, zapret, DoH DNS, AdBlock lean, SQM gibi özelliklerdir.

Ağ ürünleri için bir işletim sistemi hocam aynı cihaza bende sahibim ve OpenWrt'nin nimetlerinden faydalanıyorum bunlar ülke limitini kaldırıp cihazın Wi-Fi sinyalini maksimum güce çıkartma, zapret, DoH DNS, AdBlock lean, SQM gibi özelliklerdir.

Şu nasıl hocalarım sizin dediğiniz özellikler var mı ?