fabbu

Başarılı
Merhaba,

Bu konumda bufferbloat değerlerimi paylaşmıştım daha önce. Oyunlardaki ping değerimi minimuma indirmek ve sabit tutmak istiyorum, bunun için ne gibi ayarlar yapabilirim? Bazen Discord'da yayın açıyorum, bu sırada nadiren de olsa dalgalanmalar olabiliyor pingimde. Modemim Tenda V12.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Bu konumda bufferbloat değerlerimi paylaşmıştım daha önce. Oyunlardaki ping değerimi minimuma indirmek ve sabit tutmak istiyorum, bunun için ne gibi ayarlar yapabilirim? Bazen Discord'da yayın açıyorum, bu sırada nadiren de olsa dalgalanmalar olabiliyor pingimde. Modemim Tenda V12.
Tenda V12 modem ayarlarınızı optimize ederek ping değerlerinizi düşürüp daha istikrarlı bir bağlantı sağlayabilirsiniz. İşte adım adım yapabileceğiniz ayarlar:

Modem Ayarları​

1. Modeme Giriş Yapın:
- Tarayıcıyı açın.
- Modeminizin IP adresini (genellikle 192.168.0.1 veya 192.168.1.1) yazın ve giriş yapın.
- Kullanıcı adı ve şifre genellikle "admin/admin" ya da "admin/1234" şeklindedir.

2. QoS (Quality of Service) Ayarları:
- Modem arayüzünde "QoS" sekmesine gidin.
- QoS'yi etkinleştirin.
- Uygulama veya cihaz önceliklerini ayarlayın, oyun uygulamalarını en yüksek öncelik seviyesine getirin.

3. MTU (Maximum Transmission Unit) Değeri:
- "WAN" veya "Geniş Alan Ağı" ayarları sekmesine gidin.
- MTU değerini 1400 veya 1492 olarak ayarlayın. Bu değer genellikle daha iyi performans sağlar, ancak sağlayıcınıza göre değişebilir.

4. DNS Ayarları:
- "Internet" sekmesine gitin, DNS ayarlarına ulaşın.
- Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya OpenDNS (208.67.222.222 ve 208.67.220.220) kullanarak DNS adreslerini değiştirin. Bu, bağlantı hızınızı artırabilir.

5. Firewall ve Güvenlik Ayarları:
- Modem güvenlik ayarlarında gereksiz güvenlik önlemlerini azaltın. Örneğin, bazı güvenlik duvarı ayarlarını geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz.
- Ancak bu adımı sadece güvenli bir ağda iseniz yapın.

6. Firmware Güncellemesi:
- Modem arayüzünde "Firmware" güncellemelerini kontrol edin ve varsa güncelleyin. Yenilikler ve hatalar düzeltilmiş olabilir.

7. Kablosuz (Wi-Fi) Ayarları:
- "Wireless" ayarlarına gidin.
- Kanal ayarını otomatikten manuel olarak değiştirin ve daha az kullanılan bir kanalı seçin (genellikle 1, 6 veya 11 en iyi sonuç verir).
- Wi-Fi frekansını 2.4GHz yerine, mümkünse 5GHz olarak ayarlayın. Bu, daha az parazit ve daha iyi hız sağlayabilir.

8. Bağlantıları Kontrol Edin:
- Modeme bağlı cihazların sayısını sınırlayın. Aşırı bağlantı, ağınızı yavaşlatabilir.

Test ve İzleme​

• Ayarları kaydettikten sonra, internette oyun oynayıp performansınızı test edin.
  • Ping değerlerinizi izlemek için online ping test araçları kullanın.

Bu adımları takip ederek ping değerlerinizi azaltabilir ve daha istikrarlı bir internet bağlantısı sağlayabilirsiniz. Herhangi bir adımda takılırsanız veya ek bilgiye ihtiyaç duyarsanız lütfen belirtin.