144

Üstün
Makaleler
1
Cihaz
ATI Radeon HD 4830 1 GB (TeraScale 1)
Merhaba arkadaşlar,

TeraScale 1 mimarili HD 4830 GPU'ma Catalyst 13.9 WHQL (en düşük tercih edeceğim orijinal sürücü temel olarak) veya daha güncel bir sürücüyü temel alarak bir sürücü modlaması yapacağım. Böylelikle bu eski ama zamanında kendini orta segmentte kanıtlamaya çalışmış GPU'yu daha da potansiyeline çıkaracağım.

Neler yapacağım:

• DirectX 10.1 Özelliklerini öne çıkarma
  • Optimizasyon
  • OpenGL 3.3 Özelliklerini öne çıkarma
  • Bazı DirectX 11'in temel özelliklerini (Kartın kaldırabileceği özellikler, low-poly modu gibi) entegre etmek
  • Catalyst Control Center veya günümüz Radeon kontrol merkezi gibi şeyler kullanımı (detaylı)
  • MSI Afterburner'da voltaj ayarlama desteği getirmek
  • Oyunlar için performans artışı ve optimizasyonu
Nasıl yapabilirim bu grafik sürücü modlamasını?

Grafik sürücüsü yazabiliyorsanız zaten her türlü programı yapabilecek kapasitedesinizdir. Ekran kartlarının özellikleri donanımsaldır, elektrik devrelerinin şeklindendir. Fiziksel olduğundan daha sonradan yeni özellik eklenemez. Eklense dahi emüle edilmesi çok zor olabilir. Elinizdeki GPU için pek mümkün değil.

https://gitlab.freedesktop.org/mesa/mesa/-/issues/6747 iki sene önce bir arkadaş Vulkan sürücüsü yazmaya çalışmış Linux kanadında ama hiç hareket gözükmüyor uzun zamandır.

Grafik sürücüsü yazabiliyorsanız zaten her türlü programı yapabilecek kapasitedesinizdir. Ekran kartlarının özellikleri donanımsaldır, elektrik devrelerinin şeklindendir. Fiziksel olduğundan daha sonradan yeni özellik eklenemez. Eklense dahi emüle edilmesi çok zor olabilir. Elinizdeki GPU için pek mümkün değil.

https://gitlab.freedesktop.org/mesa/mesa/-/issues/6747 iki sene önce bir arkadaş Vulkan sürücüsü yazmaya çalışmış Linux kanadında ama hiç hareket gözükmüyor uzun zamandır.
Benim kartım RV770LE (R700) tabanlı ve HD 4870'in bazı özelliklerinin devre dışı bırakılmış ve Core Clock ve Memory Clock hızları düşürülmüş sürümü hocam. Yine de dediğiniz gibi olur herhalde.

Benim kartım RV770LE (R700) tabanlı ve HD 4870'in bazı özelliklerinin devre dışı bırakılmış ve Core Clock ve Memory Clock hızları düşürülmüş sürümü hocam. Yine de dediğiniz gibi olur herhalde.
Ekran kartları herhalde tersine mühendisliği en zorlu parçalar. Günümüzdeki GPU hariç neredeyse her bilgisayar parçası rahatça simüle edilebiliyor. GPU'da mümkün gene ama zor bayağı. ISO toplamaya benzemez.

Birisi mis gibi Vulkan çalıştırabiliyor hocam. Hem de 2 tane kartla birlikte ayrı, ayrı.