Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AtaUlaş

Çalışkan
Merhaba,

Önceden çalışan PC'yi macun değişimi sonrası açmaya çalıştığımda 2 RAM takınca açılmadığını fark ettim. A-B kanallarını ayrı ayrı denedim. B kanalında ayrı ayrı taktığım zaman bilgisayar açılıyor ama A kanalına tek RAM'de taksam 2 RAM'i de taksam PC açılmıyor.

BIOS güncellemesi yaptım ama anakartta kırmızı ışık yanmaya devam ediyor. Yardım edebilecek olan var mıdır acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin RAM ayaklarında temassızlık olmuş olabilir veya RAM slotuna termal macun kaçmış olabilir. Önce RAM slotunu ışıkla kontrol edin ve içinde macun var mı bakın, sonra RAM'in altın renk temas noktalarını silgi ile silin ve tekrar deneyin, yine olmazsa işlemciyi söküp tekrar takın belki ayaklarda temassızlık olmuştur.
Bunların haricinde anakartın üzerine tornavida ile sert darbe geldiyse RAM yolları çizilmiş ve bağlantı hasar almış olabilir.

Dosya Ekleri

• IMG_0402.webp
    IMG_0402.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 38
  • IMG_0400.webp
    IMG_0400.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Merhaba dostlar, fikirleriniz için çok sağ olun. Dediğiniz yöntemleri deneyip bilgi vereceğim. Ayrıca anakartım MSI Pro 620M-E. Bir de bilgisayara sıvı teması yaşanmıştı, hepsini söküp macunu yeniledim, umarım onunla alakalı değildir. @Paper.C @farketmez1234 @ramazandeveli @Caner Uncu @xahve

@Paper.C @farketmez1234 @ramazandeveli@Caner uncu @xahve dostlar denedim ama olmadı ışıkları geliyor ama çalışmıyor bilgisayar.

Anakartta yanan ışıkların yanında ne yazıyor? CPU, DRAM, boot, VGA bunlardan birileri yazıyor olmalı orada. Bunu söylersen sorunu tespit edebiliriz.

BIOS pilini çıkartıp takmayı dener misin bir de?

BIOS güncellemesini yapmadıysan bu da bu duruma sebep olabilir. Beta versiyon varsa onun yerine tam sürümü yüklemeni öneririm. https://www.msi.com/Motherboard/PRO-A620M-E/support
Bu sayfada yer alan en son tam sürüm, 7E28v1j versiyonu. Beta sürümlerinde bazı arızalar çıkabiliyor.

Aklıma gelen çözümler,
1-) BIOS pilini çıkartıp geri tak.
2-) RAM slotlarında toz olma ihtimaline karşı güzelce bir üfle ve RAM'lerin sarı renkli dişli kısımlarını silgiyle güzelce bastırarak sil.
3-) elinde farklı RAM'ler varsa onlarla çalıştırmayı dene.
Ayrıca açılmasını uzun süre bekle. Açılmıyor deyip de hemen güç tuşundan kapama.

CPU ve DRAM ışığı yanıyor. Sahip olduğun RAM'ler marka model ve özellik olarak aynı mı? Aralarında herhangi bir farklılık var mı?