Detaylar
Kim cevapladı?Merhaba sistem masaüstü tüm her şey sorunsuz arıza ışığı yok fanlar çalışıyorBiraz daha bilgi verebilir misiniz? Laptop mu, masaüstü mü, ışıklar yanıyor mu, fanlar çalışıyor mu?
Uyuyan Sincap
Üstün
Görüntü kablosunu doğru taktınız değil mi? Anakarta değil ekran kartına takın. Onu bi kontrol edin.Merhaba sistem masaüstü tüm her şey sorunsuz arıza ışığı yok fanlar çalışıyor
BirForumcuKişi
Üstün
RAM'leri cıkardıysan eğer ramleri çıkarıp sarı kısımlarını yumusak silgi ile silip tekrar tak.
Hepsi yerinde çok korkuyorum başka bir yerine zarar gelmiş olabilir diye her şeyi denedim birkaç şey daha deneyeceğimGörüntü kablosunu doğru taktınız değil mi? Anakarta değil ekran kartına takın. Onu bi kontrol edin.
BirForumcuKişi
Üstün
Hepsi yerinde çok korkuyorum başka bir yerine zarar gelmiş olabilir diye her şeyi denedim birkaç şey daha deneyeceğim.
Tam olarak işlemleri sırasıyla anlatır mısın? RAM'leri tam oturtmadan takmışda olabilirsin.
Uyuyan Sincap
Üstün
Hepsi yerinde çok korkuyorum başka bir yerine zarar gelmiş olabilir diye her şeyi denedim birkaç şey daha deneyeceğim
Korkmayın hocam bilgisayarcıya götürürsünüz onlar bazı aletlerle test yaparlar, parça sök tak falan yaparlar arızayı bulurlar. Tamir ücreti çıkar en fazla. Tüm PC ölecek değil ya.
Yaşadığım şehirde güvenilir bir bilgisayarcı yok kasayı mediamarktan aldım götürsem yardımcı olurlarmı acabaKorkmayın hocam bilgisayarcıya götürürsünüz onlar bazı aletlerle test yaparlar, parça sök tak falan yaparlar arızayı bulurlar. Tamir ücreti çıkar en fazla. Tüm PC ölecek değil ya.
Ekran kartı ve rami söküp işlemci soğutucuya eriştim ve söktüm macunu yeniledim ve kapattım ancak yanlış kapatmış olmalıyımki değerler 100 derecelerdeydi sonra bir daha söktüm monteledim bu sefer hiçbir türlü açamadım bios pilini söküp denedimTam olarak işlemleri sırasıyla anlatır mısın? RAM'leri tam oturtmadan takmışda olabilirsin.
BirForumcuKişi
Üstün
Yaşadığım şehirde güvenilir bir bilgisayarcı yok kasayı mediamarktan aldım götürsem yardımcı olurlar mı acaba?
Ekran kartı ve RAM'i söküp işlemci soğutucuya eriştim ve söktüm macunu yeniledim ve kapattım ancak yanlış kapatmış olmalıyımki değerler 100 derecelerdeydi sonra bir daha söktüm monteledim bu sefer hiçbir türlü açamadım BIOS pilini söküp denedim.
Önce tüm kabloları ve ekran kartını çıkar. Sonra dediğim gibi RAM'leri sil, aynı şekilde ekran kartının slotunu da silgiyle sil. Kasa güçte değilken, 15-20 saniye Power tuşuna bas; statik elektriği al. Sonra her şeyi tekrar aynı şekilde montajla. Korkmana gerek yok, kasayı temizlediğimde ben de böyle olaylar yaşıyorum.