neodiim

Çalışkan
Dostlar selam,

İşlemcinin termal macununu temizledim ama fanı söktüğümde fotoğrafta gördüğünüz gibi kalıntılar dökülmüş. Bunları temizleyeyim mi?

IMG_8054.webp

Hocam ilk defa temizliyorum yeni fan aldım onu takacağım o kalıntıları nasıl temizlemem gerekiyor işlemciyi mi çıkarmam lazım.

Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla o kenardaki girintilerde küçük kondansatörler açıkta duruyor. Temizlerken o küçük parçalara takıp koparmamaya dikkat et. Kulak çöpüne veya yumuşak bir diş fırçasına azıcık izopropil alkol damlatıp hiç bastırmadan yavaşça süpürür gibi temizle hemen çıkar zaten.

Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla o kenardaki girintilerde küçük kondansatörler açıkta duruyor. Temizlerken o küçük parçalara takıp koparmamaya dikkat et. Kulak çöpüne veya yumuşak bir diş fırçasına azıcık izopropil alkol damlatıp hiç bastırmadan yavaşça süpürür gibi temizle hemen çıkar zaten.
Hocam, kolonya kullansam problem olur mu?

Deneme zaten iletken değil. Kaş yaparken göz çıkarma.
Hocam, korkuyorum valla bende ama yine de sorayım dedim; zarar vermek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, kolonya kullansam problem olur mu?

Hocam, korkuyorum valla bende ama yine de sorayım dedim; zarar vermek istemiyorum.
Kolonya kullanırsan problem olur evet. %99 saflıkta bir alkol değil. Sert bir fırçayla üstündfen geç o kısma kalıntılar gider zaten.

Dostlar selam,

İşlemcinin termal macununu temizledim ama fanı söktüğümde fotoğrafta gördüğünüz gibi kalıntılar dökülmüş. Bunları temizleyeyim mi?

Eki Görüntüle 270102

AM5 işlemcilerde en korktuğum kısım budur ben çok azıcık taşırmıştım kürdan yardımı ile yavaş yavaş çıkartmıştım ama sizde bayağı bir dökülmüş ben yerimde duramazdım bence temizlenmeli.