2011 civarı işlemciye sürdüğüm macun sıcaklıklar 20 derece gibi yükselince 10 yıl kadar sonra değiştirdim.
Evet işlemciyi bu kadar uzun kullandım çünkü yetiyordu bana. Daha sonra işlemciye sürdüğüm macun dört sene sonra yeni işlemci ve anakart değişimi için soğutucuyu söktüğümde neredeyse aynen duruyordu.
Sıcaklıkları ara sıra takip edip yükselmeler başladığında değiştirmek mantıklı.

Peki hafta sonu büyük ihtimalle macun değiştirmeyi halledebilirim. Teşekkürler!

Macunu yaymak gerekiyor mu yoksa sadece X ve nokta şeklinde yapıp bırakmam mı gerek. Eskiden yaparken nokta şeklinde sürüp gelen kürek aracıyla yayıyordum üstüne de stock soğutucuyu takardım. Sıvı soğutmalarda işlem farklı değildir herhalde. Ve evet, 120mmnin ne kadar kötü olduğunu aldıktan sonra anladım. Bilsem işlemciyle gelen stock soğutucuyu takardım sadece. Kassama 240mm olanlar sığar mı emin değilim. Ama sıvı soğutmanın pompası bozulup arıza yaparsa en çok önerilen thermarlright'ın Assassin diye bir soğutucusu var mış ondan bir tane edineceğim sanırım. Şu an sıvı soğutmanın bana pek etkisi yok gibi geliyor. Sadece görünüş. Tekrardan teşekkürler cevaplarınız için!

Kendiniz yaydırmayın sıkıp bastırın soğutucuyu kendi yayılsın hava boşluğu kalmasın.