Hocam macun gayet iyi. Siz bolca sıkın iyice yayılsın en son minik spatulayla fazlasını alırsınız. Yani bakın fazla sıkın diyorum ama sonra geri alın yani fazla olmasın. İyice yayınca spatulayla genel bi toplayın.

Bende de mx4 var bende ilk başlarda yüksek ısı sorunu yaşadım söküp yeniden uyguladım biraz daha fazla sürdüm ısı düzeldi.

Büyük ihtimalle öyle. Ama ben videolara bakarken baya cıvık bir macun görmüştüm. Nutella'dan daha cıvıktı yani.

MX-6 çok katı macun. Katılık sıralaması olarak MX-6>MX-7>MX-4 diyelim. TF-7 de MX-6'dan arta kalır yanı yok katılık ve vizkozite açısından. Bunlar arasından MX-4 en cıvığı, Pump-out sebebi de odur zaten uzun vadede. MX-6 2 hafta önce çarpı ve aralara nokta şeklinde uyguladım. 9800X3D OCCT CPU testinde 5.35 GHz 190W dayanıyor. Soğutucu az daha iyi olsa Lian Li ya da Atmos II'ler gibi 200-205W çekerdi. Yani macunda esasen sorun yok, uygulaması zor. Vizkozite kaynaklı problem yaşıyor son kullanıcı.

MX-6 için normalde GPU için uygun değil, Pump-out yapar, derler. TF-7 vs. daha çok önerilir, şimdiki MX-7 de fena değil yine. Uygulayalı 1 yıl oldu, GPU'da Pump-out sorunu yaşamadım MX-6'da mesela. Bazı şeyler de tecrübeye dayanıyor, herkeste etkisi farklı olabilir yine. Düzgün uygulamak lazım, GPU'da çarpı yöntemi çok tasvip etmiyorum. İnce hat çekilmeli, sabırla yayılmalı.

Die ve IHS ayrımı, bu macunlarda önem arz ediyor.

MX-6 çok katı macun. Katılık sıralaması olarak MX-6>mx-7>mx-4 diyelim. TF-7 de MX-6'dan arta kalır yanı yok katılık ve vizkozite açısından. Bunlar arasından MX-4 en cıvığı, pump-out sebebi de odur zaten uzun vadede. MX-6 2 hafta önce çarpı ve aralara nokta şeklinde uyguladım. 9800X3D OCCT CPU testinde 5.35 GHz 190W dayanıyor. Soğutucu az daha iyi olsa Lian Li'ya da Atmos II'ler gibi 200-205W çekerdi. Yani macunda esasen sorun yok, uygulaması zor. Vizkozite kaynaklı problem yaşıyor son kullanıcı.

MX-6 için normalde GPU için uygun değil, pump-out yapar, derler. TF-7 vs. daha çok önerilir, şimdiki MX-7 de fena değil yine. Uygulayalı 1 yıl oldu, GPU'da pump-out sorunu yaşamadım MX-6'da mesela. Bazı şeyler de tecrübeye dayanıyor, herkeste etkisi farklı olabilir yine. Düzgün uygulamak lazım, GPU'da çarpı yöntemi çok tasvip etmiyorum. İnce hat çekilmeli, sabırla yayılmalı.

Die ve ıhs ayrımı, bu macunlarda önem arz ediyor.

Paritkül nano/elmas karışımlı dediğimiz yeni tip macunları kullanmasına gerek yok zaten, kilo ile satılan fason üretim macun var sistemimde, TF7 de katı, işlemciye tam kare şekilde uygulaması lazım. Nedense bir marka tutuculuğu başladı bu konuda.