tekno66

Çalışkan
Merhaba, ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti OC Edition 8 GB ekran kartına sahibim. Gündelik PUBG oynuyorum sıcaklık değerleri 80-85 arasında değişiyordu. İçindeki termal macunun kurumuş olduğunu düşünerekten garanti kapsamında yetkili servise bakım için yolladım. Yetkili servis, servis rapor kağıdında kartın bakımlarının yapıldığını, termal macunların yenilendiğini, ses ve sıcaklıkta problem olmadığını belirterek kartı bana geri yolladı.

Kartın macunu daha yeni değiştiği halde kart PUBG'de 84 derecede çalışıyor. Bu durum normal mi? ASUS'u arıyorum, normal diyor. Kimi arkadaşlar Dual serisi ısınır, normal diyor. Kimi arkadaşlar ise 70-75'te çalışması gerektiğini söylüyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
DUAL serisi rezalet performansı eskide kaldı. Eski macun ve yeni macunla aradaki fark olmaması servisin bakım yapmadığı veya kötü macun kullanılması ya da montajı düzgün yapmamış olabilirler. Siz kontrol edin kartı.

DUAL serisi rezalet performansı eskide kaldı. Eski macun ve yeni macunla aradaki fark olmaması servisin bakım yapmadığı veya kötü macun kullanılması ya da montajı düzgün yapmamış olabilirler. Siz kontrol edin kartı.
Hocam servis fişinde yazılan işlemleri aynen aktarayım sizi bahsettiğiniz durumların olacağını zannetmiyorum çünkü özel merdiven altı bir servis değil ASUS un yetkili servisi. SERVİS FİŞİNDE YAZANLAR : Termal macun yenilendi, kartın bütün portlarından görüntü alındı, Windows ortamında Furmark, 3D mark , Valley , Heaven , Superpositıon , OCCT, 10 defa yeniden başlatma testi yapıldı. Isı , ses ve FPS değerleri normal. Herhangi bir sorun görülmedi

Hocam ASUS servisi Türkiye'de rezalet, görünümü size aldırmasın. Bu kart ağır oyunlarda bile 60 65 dereceler de çalışıyor. Sizin ki 84 dereceyi görmesi zaten sıkıntı, bir de macun yeni olduğu halde yine bu dereceleri görüyor isen bakım yapılmamıştır veya yarı yamalak yapılmıştır. Siz PTM benzeri pad alın, karta koyun. Sıcaklıklar ciddi anlamda düşecektir.

NVIDIA'nın belirlediği termal limit 83 derece. Burayı geçtiğinde kart artık sıcaklığı düşürmek için performansından kısacaktır(thermal throttling). Dual serisi 65-70 civarı çalışan bir seri. Macun sürmek 1 aylık geçici bir çözüm olur er yada geç pumpout yapar. PTM kullanın. Vram'lerde bulunan termal padleri ilk aşamada ellemeyin.

Dostlar ASUS’ un attığı mail ise şöyle :

Tarafımıza iletmiş olduğunuz detaylı açıklamalar
için teşekkür ederiz.

DUAL-RTX3060TI-O8GD6X model ekran kartınızın sıcaklık değerleriyle ilgili yaşadığınız durumu anladığımızı belirtmek isteriz. Ekran kartlarında çalışma sıcaklıkları; kullanılan kasa yapısı, kasa içi hava akışı, ortam sıcaklığı, fan eğrileri, oyun veya test yazılımının yük seviyesi gibi birçok değişkene bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle aynı model ürünlerde dahi kullanıcılar arasında farklı sıcaklık değerleri gözlemlenebilmektedir.

RTX 3060 Ti serisi ekran kartları için 80–85°C aralığı, üretici toleransları kapsamında değerlendirilebilen bir çalışma sıcaklığıdır. Termal macunun yenilenmiş olması, her senaryoda sıcaklık değerlerinde belirgin bir düşüş yaşanacağı anlamına gelmeyebilir. Özellikle FurMark gibi sentetik stres testleri, kartı maksimum yük altında çalıştırdığı için sıcaklıkların daha yüksek seviyelere ulaşması beklenmektedir.

Mail den sonra ASUS teknik birimini aradım. Kartıma bütün bakımların yapıldığını, bütün testlerden başarıyla geçtiğini söylediler. Önceki yanıtlarda yer alan 60-65 derece mevzusunu söyledim, şansıma telefonda konuştuğum kişide kendi özel hayatında benimle aynı kartı kullandığını ( asus dual rtx 3060 ti gddr6x 8gb ) ve kendi kartında da sıcaklıkların 86 civarında olduğunu söyledi.

Son düzenleme: