Cengiz

Uzman
Öncelikle selam. Bu siteden NVIDIA driverını baştan kurma adımlarını yapıyordum fakat 7. kısımda takıldım çünkü ekran görüntüsünde gösterdiğim hatayı veriyor ne yapmam gerek? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Ekran görüntüsü_2025-07-10_14-09-57.webp

Ekran görüntüsü_2025-07-10_14-10-42.webp

Ekran görüntüsü_2025-07-10_14-11-30.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@Dark Raiden, hocam o öbür adıma geçince de bu hatayı veriyor.

@Jack işte, hocam etiket kendini öyle düzeltiyor farkındayım ben yapmıyorum yani, BIOS'a şifre nasıl koyacağım?
NVIDIA sürücülerini yüklemeye çalıştığınızdan sonra oldu sanırım bu durum değil mi?

Eğer öyleyse, bilgisayarınızı açarken GRUB ekrana geldiğinde, e tuşuna basın. linux diye başlayan satırı bulup, satırın sonundaki / işaretinden önce bir boşluk bırakıp modprobe.blacklist=nvidia yazın. Daha sonra kaydedin. Bu sayede NVIDIA modülünü geçici olarak blacklistlemiş oluyorsunuz. Eğer sistemi bu şekilde boot edebilirseniz, yaşadığınız duruma göre bir çözüm uygulayabiliriz.

Bir diğer sorun da, Driver'ı Nvidia'nın sitesinden indirip kurmaya çalışmış olmanız. Ne yaptığınızı bilmediğiniz ve olağanüstü olan bir durum olmadıkça (örneğin kullandığınız dağıtımın repolarında Nvidia Driver'larınızın bulunmaması, ki zaten böyle bir durum yok sizin için) bu şekilde Driver'ları kurmanızı tavsiye etmiyorum. Bundan dolayı yaşamış olma ihtimaliniz de var sorunu.

Açmış olduğunuz ilk konuda bahsettiğiniz sorunun, yüksek ihtimalle Linux Mint'in aracını kullanarak indirdiğiniz Driver'lardan dolayı gerçekleşmediğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Linux satırının sonuna bir boşluk bırakın ve modprobe.blacklist=nvidia yazın.

@Qnix, hocam yaptım kaydettim fakat işleyen tüm dosya sistemi denetlemelerinden vazgeçmek için CTRL+C tuşlarına basın ekranında kaldım, ilerlemiyor, sizce Secure Boot kapalı olduğundan olabilir mi?
Ekran dondu sanırım Linux Mint logosu dönmüyor.

@Qnix, hocam yaptım kaydettim fakat işleyen tüm dosya sistemi denetlemelerinden vazgeçmek için CTRL+C tuşlarına basın ekranında kaldım, ilerlemiyor, sizce Secure Boot kapalı olduğundan olabilir mi?
Ekran dondu sanırım Linux Mint logosu dönmüyor.
Tekrardan modprobe.blacklist=nvidia ile beraber fsck.mode=skip parametresini de ekleyin. Yani modprobe.blacklist=nvidia fsck.mode=skip biçiminde yazacaksınız bu parametrelerin arasında da bir bosluk bırakıp

@Qnix, hocam teşekkürler uğraşmaya değmez,secure boot u açmama rağmen gene intel hatasıyla karşılaşıyorum bu yüzden Mint'i tekrar kuracağım veya başka bir dağıtım...Bilmiyorum.@Jack İşte, hocam size de teşekkürler.

Tekrardan modprobe.blacklist=nvidia ile beraber fsck.mode=skip parametresini de ekleyin. Yani modprobe.blacklist=nvidia fsck.mode=skip biçiminde yazacaksınız bu parametrelerin arasında da bir bosluk bırakıp.

@Qnix, tamam hocam deneyeyim yine de.

@Qnix, hocam tekrardan bunu alıyorum:

Dosya Ekleri

• IMG_20250710_154545.webp
    IMG_20250710_154545.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 46