Muhalefeti mi savunuyorsun? Teröristsin! İktidarı mı savunuyorsun? Teröristsin! Benim desteklemediğim bir düşünceyi mi savunuyorsun? Teröristsin!
Kedileri sevmiyor musun? Teröristin ele başısın!

Günümüzde “terörist” kelimesinin oldukça içi boşaltıldı. Aynı şekilde terörist gruplarının da.

Liseli ve ortaokullu çocuklar kendilerine “sen şu örgütlüsün sen busun sen teröristsin” deyip dalga geciyor ve gülüyorlar.

Bunu sadece küçükler değil, büyükler hatta ve hatta devlet görevlileri dahi yapar hale geldi.

Size soruyorum; terörist lafının içi bu kadar boşaltılmış olması ve artık alaya alınması doğru mu? İstediğimizi terörist ilan edip istediğimizi hain yerine koyabilir miyiz? Dünya üzerinde milyonlarca suçsuz sivilin ölümüne ve katliamına yol açmış grupların isimlerini ve benimsedikleri hastalıklı ideolojiyi dalga konusu almak veya başkasına terör damgası vurmak doğru mu?

Bu kelimenin içi boşaltıldığını görünce üzülüyorum. Aşırı ağır bir itham ancak günümüzde selam vermek kadar sık söylenip iftiraya bile kullanılabiliyor. Terörizm öylesine ağır bir ithamdır ki, bundan çok değil 8-9 yıl önce birisine iftira maksatlı terörist deseydiniz sonunuz pek hayrı alamet olmazdı.

Ama günümüzde özellikle iktidar sahipleri tarafından çok sık kullanılması ve gençler tarafından ici boşaltılması dolasıyla birisine “terörist” demek selam vermek gibi basitliğe indirgendi. Bu cidden çok üzücü…

Bu zamanda artık ağırlığı olan bir kelime kalmadı, sosyal medyanın da büyük etkisiyle isteyen istediğini sonuçlarına katlanmak zorunda kalmadan söyleyebildiği için kelimeler anlamlarını kaybetti. Mesela en basitinden anksiyete, otistik/otizm gibi şeyler günümüz örnekleri.
Birbirlerine otistik diyen kişileri gördükçe sinirleniyorum çünkü hayatlarında gerçek otistik bireyler görmemiştir çoğu. Benim gerçekten otistik olan kardeşim var ve kendilerine "otistik" sıfatını veren ergenlerden daha akıllı olduğunu söyleyebilirim 😃

Hem mecliste bile teröristler var, bu kelimenin anlamını hafifletmeleri de malum kişilerin işlerine gelir.

İnsanlığın zirvesine ulaştığını düşünüyorum, hem bir ütopyada hem de bir distopyada yaşıyoruz. Balonu o kadar şişirdik ki yakında patlayacaktır.

@madelyn, gerçekten çok güzel bir noktaya değindin.

Depresyondayım: takma kafana, geçer, dünyada daha kötü kişiler var, ohoo sen böyleysen benim girip çıkmamam lazımdı
Anksiyete: ankastren mi var senin hihihiih
İntihar etmek istiyorum: ilgi mi istiyorsun, sana aradığın ilgiyi vermeyeceğiz ezik seni
Otistik: Otizm spektrumunda olan birinin özel durumunu hakaret olarak kullanmak

Yani durum bu maalesef.