Bütçe
2.5-3 Milyon

cartel

Yetkin
Merhaba,

Elektrikli araçlara olan ilgim arttı ve hem fiyatı hem de özellikleriyle Tesla beni kendine çekti. Halihazırda 2021 Toyota Corolla Hybrid aracımız bulunmakta. Bunu babam kullanacak. Şehir içinde farklı yerlere gitmeleri gerekiyor. İşleri farklı yerlerde. Yazın uzun yol yapıyoruz ve bu Corolla'yı uzun yolda kullanacağız. Tesla Model Y 2023 Performance 2. aracımız olacak ve genel olarak şehir içi ve en fazla 150-200Km'lik yollarda kullanmayı planlıyoruz. Annem kullanacak genelde. Sitede oturuyorum. Aracı evde şarj etmek gibi bir şansım yok gibi. Yakınlarımda şarj yeri yok fakat 1km uzakta birkaç tane var. Bu arada İstanbul'da yaşamıyorum. Bir iki günde bir orada şarj edip geri kullansam nasıl olur? Bu aracı tercih etmemin bir nedeni de elektrikli araçların gaz tepkisini ve hızlanmasını sevmem. Tesla yerine EQE nasıl bir tercih olur performanstan ödün verip? Ya da bunun yerine 70-80km elektrik menzilli bir Hybrid araç almak daha mı mantıklı?

2-3 milyon civarında kullandığınız veya önerdiğiniz elektrikli arabalar neler? Tesla Model Y Performance 2.2M, Mercedes EQE 3M.

Son düzenleme:
Merhaba,

Elektrikli araçlara olan ilgim arttı ve hem fiyatı hem de özellikleriyle Tesla beni kendine çekti. Halihazırda 2021 Toyota Corolla Hybrid aracımız bulunmakta. Bunu babam kullanacak. Şehir içinde farklı yerlere gitmeleri gerekiyor. İşleri farklı yerlerde. Yazın uzun yol yapıyoruz ve bu Corolla'yı uzun yolda kullanacağız. Tesla Model Y 2023 Performance 2. aracımız olacak ve genel olarak şehir içi ve en fazla 150-200Km'lik yollarda kullanmayı planlıyoruz. Annem kullanacak genelde. Sitede oturuyorum. Aracı evde şarj etmek gibi bir şansım yok gibi. Yakınlarımda şarj yeri yok fakat 1km uzakta birkaç tane var. Bu arada İstanbul'da yaşamıyorum. Bir iki günde bir orada şarj edip geri kullansam nasıl olur? Bu aracı tercih etmemin bir nedeni de elektrikli araçların gaz tepkisini ve hızlanmasını sevmem. Tesla yerine EQE nasıl bir tercih olur performanstan ödün verip? Ya da bunun yerine 70-80km elektrik menzilli bir Hybrid araç almak daha mı mantıklı?

2-3 milyon civarında kullandığınız veya önerdiğiniz elektrikli arabalar neler? Tesla Model Y Performance 2.2M, Mercedes EQE 3M.
Hocam biraz tercih meselesi, özellik olarak o fiyat bandında sıfır daha iyi araç yok ama ben olsam şu an elektrikli araçlara geçmezdim. Ne de olsa daha adam akıllı bir akıbeti yok. Ama dediğim gibi biraz da tercih meselesi. 3M param olsa, (çok genişlik takıntım yok ve kısa araştırma yaptım). https://www.sahibinden.com/ilan/vas...ekstrali-plaka-ozel-makyajli-1238496243/detay bunu alırdım

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam biraz tercih meselesi, özellik olarak o fiyat bandında sıfır daha iyi araç yok ama ben olsam şu an elektrikli araçlara geçmezdim. Ne de olsa daha adam akıllı bir akıbeti yok. Ama dediğim gibi biraz da tercih meselesi. 3M param olsa, (çok genişlik takıntım yok ve kısa araştırma yaptım). https://www.sahibinden.com/ilan/vas...ekstrali-plaka-ozel-makyajli-1238496243/detay bunu alırdım
Evet hocam CLA 200 de güzelmiş. Bunu da listeye ekledim.

Tesla ile aynı parada DS9 da var fakat pazar alanı çok kısıtlı. İlginizi çeker mi bilmem ama görüntüsü baya manyak gözüküyor. Passat Variant da var. Bu aşamada artık gidip arabaları içlerinden görüp, bakmak lazım. Teslalar hakkında bilgi sahibi değilim. Aklınızdaki model dolu paket mi oluyor çünkü biliyorsunuz Teslalar başlangıç olarak bomboş araç olarak geliyor. İçini dolduruyorsunuz. Asistan olarak da girişinde sadece şerit takibi var. Eğer aklınızdaki modelde otomatik sürüş asistanı varsa düşünürüm. Diğer türlü hiç aklımdan geçirmem.

Son düzenleme:
Hocam çok detaylı araştırmadım. İlla hibrit mi olması gerekiyor? Benzin ya da dizel olmaz mı?
Hocam benzin ve dizel düşünmüyoruz. Hibrit düşünüyoruz. Ve alacağımız hibrit araçta min 40km elektrikli menzil olmasını da istiyoruz. Elektrikli alma durumumuz olabilir ondan dolayı bu konuyu açtım.
.Tesla ile aynı parada DS9 da var fakat pazar alanı çok kısıtlı. İlginizi çeker mi bilmem ama görüntüsü baya manyak gözüküyor. Passat Variant da var. Bu aşamada artık gidip arabaları içlerinden görüp, bakmak lazım. Teslalar hakkında bilgi sahibi değilim. Aklınızdaki model dolu paket mi oluyor çünkü biliyorsunuz Teslalar başlangıç olarak bomboş araç olarak geliyor. İçini dolduruyorsunuz. Asistan olarak da girişinde sadece şerit takibi var. Eğer aklınızdaki modelde otomatik sürüş asistanı varsa düşünürüm. Diğer türlü hiç aklımdan geçirmem.
Hocam geliştirilmiş otopilot gibi ek opsiyonlu dolu olanları. Dediğiniz gibi boş paket Tesla'lar harbi boş oluyor :)