TOGG'un uzun menzil vermesi batarya fazla. Yani bugün 2 küsür param olsa ilk tercih edeceğim araç Tesla Legacy, 2 altına ise Atto 3 muhtemelen.

En güzel tarafa geçmişsin. Mis gibi 8 yıl veya 160 bin kilometre bakım derdi yok, ağır bakım desen o da yok. Mekanik sorun da yok. Yüzyılın en büyük icadı şu araçlar.

Verimli ısı pompası eklenmesi gerekiyor bu TOGG'a. Opsiyon olarak bile sunulabilir en azından. O büyük bir handikap.

Şahsen yazılım açısından Tesla'yı tercih ederim. Konfor konusunda TOGG daha iyi tabii. Genel olarak tercihimi Tesla'dan yana kullanırdım ben.

Cam tavanlı alacaksan teknoloji falan hikaye, sıcak oluyor cam tavanda perde olmayınca. Tesla'da yoktu diye hatırlıyorum, alırsan satılıyor perde, ayrı almanı öneririm. %100 serin tutmuyor bu teknolojili camlar. TOGG modelinde var mıydı hatırlayamadım, yoksa ona da alınmasını tavsiye ederim perde. Bindiğin iki araçta perde var mıydı peki, sen bindiğinde dikkat ettin mi?

Diğer detayları yine yaparız tabii.

Tesla da perde yoktu. TOGG'da direkt cam tavan yoktu. Fakat o cam tavan ısısını iyi bilirim. Şuan kullandığım araçta var. Bazen perdesi dokunulmayacak dereceye geliyor.

Düşün, kendi aracımda kalın perde olmasına rağmen ekstra film kaplattım. Marmara Bölgesi'nde yaşamama rağmen ısıtmak ve soğutmak zor oluyor maalesef, sac tavanlı araçlara göre.

Bir elektrikli arabada yazılım çok önemli, uzaktan bağlantı keza öyle. Tesla bu konuda en iyilerden bir tanesi, çok deneyimli bir firma. Togg gelişecek, daha da iyi bir hâle gelecektir, sabırlıysanız bu konuda tercih edebilirsiniz. Amcaya da Torres aldık, 600 küsur menzil gösteriyor fakat kağıt üzerinde 370-400 kilometreyi zor görüyor çoğu zaman. Kağıt üstündeki verileri umursamayın, reel gerçekler farklı olabiliyor şayet. Tesla modellerinin batarya verimliliği de iyidir bu arada.

Tesla daha olgun olduğu için benim tercihim şahsen Tesla olur.