Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 18 Aralık 2023
Hocam o kadar ciddi bir sonuca yol açabilir mi? Şuanda hiç bir sorun yok mesela.
Okulda oldu hocam, ne yapayım. Geldiğimde foruma yazdım, şuanda bir sorun yok gibi, olmazsa bir doktora görünürüm de aileye nasıl söylenir bilemem.
Testislerim 30-40 saniye falan ağrıdı, sonra çevresi sızlamaya başladı. Sanırım boşluğa geldi tekme ve sinirler hassas olduğu için fazla uyarıldı.
5 dakika sonra ağrı tamamen geçmişti. Sanırım bir şey olmaz.
Çok sıkıntılılar hocam, sürekli rahatsız ediyor vurup kaçıyordu, en son sırayı üstüme devirdi, yanındaki tipin birine güveniyor bu arada, neyse tuttum önce güzelce konuşacaktım riske girmek istemedi heralde direkt tekmeyi koydu. Yere yığılınca baya güldüler o da ayrı bir sinirimi bozdu.
Tabii ki açabilir tabii ne kadar ciddi görüyorsak. Epidimal kist çoğunlukla ciddi bir şey değil ancak o ufak bir risk bile doktora gitmeye değer.
Yaşınıza bağlı pediatri branşına ya da üroloji branşına gitmenizde fayda olabilir. Dediğiniz gibi ağrınız hemen geçtiyse bir sorun çıkma olasılığı çok düşük. İmkanınız varsa gidebilirsiniz.
Saruman Paşa
Uzman
Olmam heralde , acaba bunu evde anlamanın yolu var mı? Kesin olarak.
Olmazsınız merak etmeyin. Böyle şeyler düşünmeyin. Evde anlama yolu yok.Olmam heralde , acaba bunu evde anlamanın yolu var mı? Kesin olarak.
Saruman Paşa
Uzman
Olmazsınız merak etmeyin. Böyle şeyler düşünmeyin. Evde anlama yolu yok.
Sağ olun hocam, bayağı trajikomik bir durum. Bir 10 sene sonra anlaşılır herhalde
cemkaraca
Yetkin
Evde anlama yolu yok. Senin yerinde olsam ne olur ne olmaz en azından sağlık ocağına giderdim.Olmam heralde , acaba bunu evde anlamanın yolu var mı? Kesin olarak.
Sağ olun hocam, bayağı trajikomik bir durum. Bir 10 sene sonra anlaşılır herhalde![]()
Dert etmeyin. Ters bir şey olmaz merak etmeyin.
Saruman Paşa
Uzman
Belki yarın giderim doktora bu saatte acile koşmanın gereği yok.Evde anlama yolu yok. Senin yerinde olsam ne olur ne olmaz en azından sağlık ocağına giderdim.
Soru bu ve daha kibar nasıl sorulur bilemedim. Kavga çıktı ve direkt olarak tekme attı karşıdaki eleman. Bayağı hızlı vurdu ve yere yığıldım öyle ki 2 dakika falan ayağa kalkamadım. 2 saat oldu ve şu anda ağrı sızı vs. hiçbir şey yok. Kontrol ettim öyle bir anomali de yok. Sizce ne yapmalıyım?
- Öncelikle kendini nasıl hissettiğine dikkat et. Şu anda ağrı sızı yoksa iyi bir işaret. Ancak, bazı yaralanmalar hemen belirtilerini göstermez.
- Eğer herhangi bir ağrı, morarma, şişlik ya da rahatsızlık hissedersen, hemen bir sağlık profesyoneline başvur. Bu tür durumlar önemlidir ve gerektiğinde uzman bir doktorun değerlendirmesi gerekir.
- Kendini kontrol ederken aşağıdaki belirtilere dikkat et:
- Testislerde şişlik veya hassasiyet
- Mide bulantısı veya bayılma hissi
- Dinlenmeye ve stres yapmamaya çalış. Vücudunun toparlanmasına izin ver.
- Eğer herhangi bir belirti ortaya çıkarsa, hızlıca bir doktora gitmeyi unutma.
Sağlığın her şeyden önemli, dikkatli ol!