Evet, ikisi ayrı şey ama ne gerek var yani Coco Star için bu risk neden? :D
Fazla abartıyorsunuz bence. Tavsiye edilen tüketim tarihi geçince ürün zehirli olmuyor.

Sağlığı doğrudan riske atacak bir durum yok. STT ile TETT'yi karıştırıyor olabilirsiniz hocam.

Yemek ya da yememek yine KS'nin tercihi, kendisi bilir ama TTET geçmesi sanıldığı gibi tehlikeli bir durum değil, sadece bunu söylemek istedim. STT geçseydi kesinlikle yeme diyebilirdim.

Son düzenleme:
Fazla abartıyorsunuz bence. Tavsiye edilen tüketim tarihi geçince ürün zehirli olmuyor.

Sağlığı doğrudan riske atacak bir durum yok. STT ile TETT'yi karıştırıyorsunuz.
"O yüzden TETT geçti diye gıdayı hemen çöpe atmamalıyız. Tabi ki tüketmeden önce kontrol etmek gerekir. Eğer gıdada kötü koku ve istenmeyen lezzet varsa o durumda tüketilmemesi ve atılması gerekmektedir."

Burada çoğumuzun bahsettiği durum bu zaten. 3-5 Ay değil, 2 yıl geçmiş. Birkaç adet cipste olmayan sorun, paketin devamında görülebilir. Sıcak ve nemli bir yerindeyse ülkemizin, iki kavruk yaz geçirmiş demektir ürünler (buzdolabında saklamıyorsa).

İkisinin ayrı şey olduğunu, başına bir iş gelmeme ihtimali olduğunu da belirttim zaten önceki mesajlarda. Gıda zehirlenmesi yaşayan bilir. Kendi sorumluluğu, afiyet olsun deriz. :)

"O yüzden TETT geçti diye gıdayı hemen çöpe atmamalıyız. Tabi ki tüketmeden önce kontrol etmek gerekir. Eğer gıdada kötü koku ve istenmeyen lezzet varsa o durumda tüketilmemesi ve atılması gerekmektedir."
Ben de aksini söylemedim ki hocam? Kötü kokan ürünü veya tadı bozuk ürünü al ye demedim. Öyle bir durum varsa ürün bozulmuştur zaten, yenmez. Bu alıntıladığınız yerin tartışma ile bir alakası yok.

Uygun şartlarda korunduğu durumda bir şey olmayacağını dedim, eğer ürün bozuksa yine de yiyin demedim.

Attığım makalelerde doğrudan sağlığı etkileyecek bir durum olmadığı belirtilmiş.

Kimsenin umurunda değiliz, bakanlık izin veriyor.

Haklısınız hocam ancak yumurta ile çikolata pek aynı şey sayılmaz. Yumurta çabuk bozulabilir ancak çikolata gibi paketli gıdalar daha uzun ömürlüdür.

TETT bulunan ürünlerde küflenme, bozulma, kokma yoksa eğer yenilebilir diye düşünüyorum. @Caner Uncu zaten açıklamış aslında; STT'li ürünler mutlak son gün belirtir ancak TETT'li ürünler tavsiye edilen son gün belirtir.

STT tavşan gibidir hızlıca biter, TETT ise kaplumbağa gibidir yavaş yavaş biter.