İkindin Eti kare çikolata yedim. TETT 1.5 yıl önce geçmişti. Elimde 2 tane daha ürün var; birisi Ülker Coco Star, bunun da TETT'si 1.5 yıl önce geçmiş. Bir tane Doritos var, 2 yıl önce geçmiş. Cipsten 2-3 parça yiyip çöpe göndereceğim, Coco Star'ı gömeceğim galiba. Sadece bu konuda bilgisi, deneyimi olanlar fikir belirtsin rica ediyorum, kafadan sallama cevap vermeyin lütfen.

Gıda zehirlenmesi hoş olmuyor, yapma.

İkindin Eti kare çikolata yedim. TETT 1.5 yıl önce geçmişti. Elimde 2 tane daha ürün var; birisi Ülker Coco Star, bunun da TETT'si 1.5 yıl önce geçmiş. Bir tane Doritos var, 2 yıl önce geçmiş. Cipsten 2-3 parça yiyip çöpe göndereceğim, Coco Star'ı gömeceğim galiba. Sadece bu konuda bilgisi, deneyimi olanlar fikir belirtsin rica ediyorum, kafadan sallama cevap vermeyin lütfen.

Yıl 2021, gece saat 3 civarı mutfakta atıştırmalık ararken dolabın en arkasında unutulmuş çikolatalı bir kek buldum. Açlıktan gözüm karardığı için tarihine hiç bakmadan paketi açıp iki büyük ısırık aldım.

Tadı inanılmaz kuruydu, ağzımın bütün nemini çekip kireç gibi yapıştı. Tuhaf tadı fark edince ışığı açıp ambalaja baktım, son tüketim tarihinin üzerinden tam iki yıl geçmişti. O an panikle ağzımdakini çalkalayıp çıkardım ama yuttuğum iki ısırık yetti, sabaha kadar midemin gurultusundan uyuyamadım. O günden beri tarihi kontrol etmeden ambalajlı hiçbir şeyi ağzıma sürmüyorum.

Yukarıdaki önerilere ek olarak zehirlendiniz veya zehirlenmediniz, iki koşulda da bol bol su içmenizi öneririm.

Hocam, pahali urunler degil. Saglinizdan onemli mi? Sut iceriyorlar, atin cope gitsin. Riske atilmaz. 2 yil falan az miktar degil.
Olay fiyat değil de daha çok şuan markete inip alma üşengeçliği gibi.

Bir şey olmaz, yiyebilirsin. Kaç kere yedim, hiçbir şey olmadı. Paketli ürün sonuçta.

Sonuçta tavsiye edilen tüketim tarihi. STT ile TETT aynı şey değildir.

Evde 2024 TETT'li Eti tablet çikolata var. Yiyorum, sadece tadı taze değil; onun dışında hiçbir şey olmadı.