• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Sürprizbozan The Last of Part I ve Part II hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hastasıyım, en sevdiğim oyundur. Keşke hep sadece Joel'i oynasaydım. Diğer karakterlerin gözünden oyunu oynamayı sevmedim.
Evet ilk oyunda onu oynayınca o sanki kendimmişim gibi hissettiğim için beni içine bağladı.

Tabii ki de cinsel yönelimine bir şey diyemeyiz ama oyuncunun gözüne sokulmasına da gerek yok. Abby karakteri aşırı maskülen duruyor.

Son düzenleme:
1.sini oynadım da 2.sini oynamadım henüz. Oynadığım en iyi hikayeli oyunlardan biridir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç sıkılmayacağın nadir hikayeli oyunlardan birisi, tam bir başyapıt. RDR2 gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun değil sanat. Gerçekten sanat. İkinci oyun, oyuncuları ikiye böldü.

Öbür yandan, oyuncuların Abby'den ısrarla nefret etmelerini anlayamıyorum. Tamam, belki çok sevdiğiniz karaktere kötü bir şey yaptı. İlk oynadığımda ve o sahneyi gördüğümde ben de kendimi çok zor tuttum ve üzüldüm. Ama bir yandan kendinizi o karakter yerine koymayı da deneyebiliriniz. Biri gelip babanızı öldürdükten sonra "O birileri için önemli bir insan" mı dersiniz yoksa hesabını mı sorarsınız? Aslında karaktere değil de senaryo yazarına kızmak lazım.

Bu arada Ellie de sinirimi çok bozdu. Joel'e yaptıkları, Abby'ninki kadar acıtmamıştır...

Ellie'nin cinsel yönelimi ve sahneleri
Benim burada anlamadığım şey var. Senaryo, hayatta kalma ve intikam üstüne kurulmuş. Cinsellik üstüne değil. Buna neden bu kadar çok kafayı takıyorsunuz?

İlla takmam için tüm sahnelerin cinsellik içermesi gerekmez. Benim hoşlanmadığım bir şey ve belirtmek istedim.

TLOU2, en çok hakkı yenen oyunlar arasında rahat ilk sıradadır.

Sizlik bir durum gibi geldi bana. GoW mesela çoğu kişi tarafından bitirmek için oynanan bir oyun olmamıştır. Ben de severek oynadım özellikle Ragnarök'ü. "Casual gamer" dediğimiz kitlenin hedeflenerek yapılmış oyunlar olması düz oyun olduğunu göstermez bence.

Ne seviyorsunuz oyun olarak merak etimde.

Ne seviyorsunuz oyun olarak merak etimde.

Bu sene oynadığım oyunlardan favorilerim Clair Obscure Expedition 33, Blue Prince, Return of the Obra Dinn(bu eski bir oyun ama olsun) eski oyunun üstüne baya şey koydukları için Hades 2'yi de çok beğendim. Genel olarak ise Alan Wake 2, Outer Wilds, Rimworld favorilerimden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…