Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LeoDEX

Becerikli
Yer
Türkiye
Sistemim normalde her oyunu Ultra ayarlarda açıyor, 100-150FPS veriyor. Valorant'ta 600-700 arası.
  • İslemcim i3-14100F
  • 32 GB RAM 3200MHz
  • 700W PSU
  • RX 7600 XT
  • 16 GB RAM
The Last of Us 30 veriyor en düşük grafike alsam bile. Resident Evil 4'te 4K Ultra ayarlarda 100 alıyorum gram kasma yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Burada başka bir anormallik var. Bu işlemci ile ekran kartı ikilisi biraz saçma bulsam da The Last of Us için 30 FPS gibi düşük değer vereceğini sanmam. Ama denediğiniz ayarları da paylaşmalısınız. Ama oyunu 4K ve yüksek ayarlarda oynamaya çalışıyorsanız buna imkan veririm.

Forumda bu iki donanıma daha hâkim olan ve "yardımcı olmak isteyecek" arkadaşlar vardır elbet.

Ama Valorant için verdiğiniz FPS değeri de pek mantıklı gelmiyor. Belki FPS ölçmek için kullandığınız yazılımı değiştirmeli veya yeniden incelemelisiniz.

Sıcaklık durumunu da kontrol etmekte fayda var.

Konuyu biraz takip edeceğim. Nasıl gelişmeler olacak, merak ettim.
Sorun işlemciymiş, darboğaz yapıyormuş. Yeni işlemci olarak i5-14400F’e geçince düzeldi.
Sistemim normalde her oyunu Ultra ayarlarda açıyor, 100-150FPS veriyor. Valorant'ta 600-700 arası.
  • İslemcim i3-14100F
  • 32 GB RAM 3200MHz
  • 700W PSU
  • RX 7600 XT
  • 16 GB RAM
The Last of Us 30 veriyor en düşük grafike alsam bile. Resident Evil 4'te 4K Ultra ayarlarda 100 alıyorum gram kasma yok.
Golgelendırıcı ıslemesı bıttı mı?

Hayır Epic Games'ten aldım korsana crakede karşıyım her şeyi Windows bile orijinal kullanırım.
İşe yarar mı bilmiyorum ama söyleyeyim.

Ben rdr2 oynadığımda FPS bir süre sonra 20 ye sabitleniyordu. Sadece rdr2.
Görev yöneticisinde benzeşme ayarında seçili sanal çekirdeklerden ilk ikisini kapatıp sorunu çözmüştüm. Belki işe yarar.

İşe yarar mı bilmiyorum ama söyleyeyim.

Ben RDR2 oynadığımda FPS bir süre sonra 20'ye sabitleniyordu. Sadece RDR2.
Görev yöneticisinde benzeşme ayarında seçili sanal çekirdeklerden ilk ikisini kapatıp sorunu çözmüştüm. Belki işe yarar.

Bende her oyun düzgün çalışıyor FPS'de kasma da sıkıntı yok bir tek bu kasıyor neden bilmiyorum RDR2'de Ultra ayarlarda kasmıyor.