Çözüldü The Last of Us Part 1 sürekli çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emir

Yetkili Üye
Moderatör
Yer
Mersin, Türkiye
Merhabalar,

Epic Games üzerinden oynuyorum oyunu dosya doğrulaması filan her şeyi denedim fakat bu ne lanet bir oyun ise sürekli çöküyor. Art arda 8 kez çöktü. Bu oyunu stabil bir şekilde oynamanın yolu yok mu? Ekran kartı ve diğer donanımların sürücüleri hepsi güncel. VRAM yetmediğinden çöktüğünü düşünebilirsiniz fakat MSI Afterburner ve AMD Adrenalin'den baktığımda şu anda maksimum 6 GB VRAM kullanıyor. Ne yapılabilir?

Denediğim bazı şeyler:
  • Oyunu ''En düşük'' grafik ayarlarına çekmek,
  • FSR açmak,
  • AMD SmartAcess Memory adlı zımbırtıyı kapatmak,
  • 60 FPS'de oyunu sabitlemek.
Sistemim:
  • Ekran kartı: RX 7600 8GB VRAM
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F

Çözüm
Merhaba, hepinize müteşekkirim.

Sorun şu şekilde çözüldü: Oyunun kurulu olduğu E diski yani SATA SSD bölümünden M.2 SSD'ye taşıdım. Böylelikle çökme sorunu çözülmüş oldu.

Nedenini anlamadığımız bir şekilde https://amzn.eu/d/aEzdkYP bu arkadaş oyunu gerektiği gibi çalıştıramıyordu. 1 aylık bir ürün olmasına rağmen hayret ettirdi kendisinden. Belki de fabrikadan yazılımsal veya donanımsal bir sorun ile çıkmış olabilir, garantiye göndereceğim.

Güncelleme ekleyeyim hemen buraya eğer ki hâlâ donmalar devam ediyor ise FSR açmayı deneyin. Yine çöküyorsa FSR'da full performans modunu seçin ve FPS'i 60 olarak sabitleyin.
Garip gelecek ama oyunun kurulu olduğu klasörde oyunu başlatabilen iki farklı .exe dosyası var. İsimleri sanırım tlou-i.exe ile tlou-il.exe idi.

Epic üstünden açtığınız zaman hangisi açılıyor ise diğerini deneyebilir misiniz?

Deneyebileceğiniz diğer bir şey de shader sıfırlamayı denemek. Onun için oyunun kurulu olduğu klasörde bir klasörün adını _backup şeklinde değiştirmek yetecek sanırım.

Oyunun son sürümünü inceleyemedim maalesef ama sanırım güncel sürüm oyun içi shader oluşturuyor. Bu güncellemeden sonra Reddit gibi kaynaklarda şikayetler arttı.

ProcMon raporu paylaşır mısın?

Benim disklerimde oyunun ana menüde shader yapan sürümü kalmış olması lazım. İşe yarar ise upload edebilirim. Ama onu Epic Games algılamayabilir. Steam sürümü idi.

Gelişmeyi buraya da ekleyeyim, oyuna ait crash dosyalarını da inceledik "part-weapons" adlı modülde oyun yükleme sorunu yaşıyor;
"ERROR: Particle module 'part-module/part-weapons' requested by level 'XXX' does not exist -- SKIPPING IT so we don't hang."
Muhtemelen bu dosya ya sorunlu ya da hiç yüklenmemiş de olabilir.

Bu dosyanın ne işe yaradığını da açıklayayım, dosya görsel efektler ile ilgili bir dosya. Oyunda bazı bölümlerde görsel efektler eksik kalıyor yani.

Çözüm yolu olarak kendisine "core.psarc", "sp-common.psarc" ve "common.psarc" dosyalarını açabilecekse açıp kontrol etmesini açamıyorsa da sırayla silip yeniden dosya doğrulaması yaparak indirmesini sundum. Ancak internet ile ilgili son iki gündür sorun yaşadığı için henüz deneyemedi.

Eklemem gerekirse; oyun, grafik sürücülerini sorunsuz tanımış gibi görünüyor. Yine de benzer bir hata için DDU ile sürücü silip yeniden yüklemek de denenebilir.

Geri
Yukarı Alt