Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Caner Yıldız

Üyecik
  • i5-13500H.
  • RTX 3050 6 GB.
  • 32 GB RAM.
Bilgisayar özelliklerim bu şekilde. The Last of Us 1'e girdiğim an oyun RAM ve VRAM hatası veriyor. Hataya hiç tıklamadan oyuna bir şekilde müdahale edip ayarları düşük ayarlara çekmeme rağmen bu hatayı alıyorum. Çözüm önerisi olan var mı?

IMG_0301.webp

IMG_0297.webp

Kod:
Oyunu geçerli ayarlarda oynamaya devam edebilmek için
yeterli sistem ve video belleğin (RAM ve VRAM) yok. Lütfen
oyunu baştan başlat ve istendiğinde Evet düğmesine basıp
Güvenli Mod'da başlatarak varsayılan ayarlara dön.

Son düzenleyen: Moderatör:
O oyun için en ideal VRAM 12 GB sizde bunun yarısı 6 GB bulunduğu için bu hatayı almanız normal oyunu medium(orta) ayarlara çekin yine bu sorunu alırsanız bazı ayarları da düşürmeniz gerekecek sonra bu hatayı alacağınızı sanmıyorum böyle oyunlar oynayacak iseniz 5060 Ti 16 GB versiyonlarına bir göz atın derim.

Ekran kartı sürücü sürümünüz nedir? RAM yeterli ama VRAM sorunu var gibi.

NVIDIA

O oyun için en ideal VRAM 12 GB sizde bunun yarısı 6 GB bulunduğu için bu hatayı almanız normal oyunu medium(orta) ayarlara çekin yine bu sorunu alırsanız bazı ayarları da düşürmeniz gerekecek sonra bu hatayı alacağınızı sanmıyorum böyle oyunlar oynayacak iseniz 5060 Ti 16 GB versiyonlarına bir göz atın derim.

Very Low'a çektim ayarları resimde gözüktüğü gibi fotoğrafı incelediniz mi?

Ekran kartı sürücü sürümünüz nedir? RAM yeterli ama VRAM sorunu var gibi.

11.0.5.245

NVIDIA

Very Low'a çektim ayarları resimde gözüktüğü gibi fotoğrafı incelediniz mi?

11.0.5.245

Evet sonradan fark ettim siz Recep abinin dediğini bir öğrenin onu yazın NVIDIA bir marka adıdır. Bu sorun anormal bence de. İnternete yazın grafik kartı sürücü sürümünü nereden öğrenebilirim diye. Hatta grafik Denetim Masası'na girseniz görürsünüz 522.12 gibi sayı yazar onu sormuş Recep abi sana.