Captain Levi

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Paradis
Bildiğiniz gibi 2. oyun PC'ye çıktı ve ben de aldım oynadım. Keşke de oynamasaydım, TLOU aklımda çok daha iyi bir oyun olarak kalırdı.

Oyun resmen bize zorla Abby'i sevdirmeye çalışıyor. İlk oyunu iki kez oynamış ve hayran kalmış biriyim. O oyundaki her şey, karakterlerin içsel çatışmaları, dünyaya karşı olan tutumları ve hikayenin nasıl ilerlediği beni büyülemişti. Ama bu ikinci oyun gerçekten tam bir hayal kırıklığı. Tamam, empati kurdurmaya çalışıyorlar, karakterin arka planına dair bilgiler vermeye çabalıyorlar ama bu kadar derinlemesine işlenmesinin ne gereği var? Benim için bu gereksiz yere uzatılmış bir şey. Yaklaşık 2 saattir abby ile oynuyorum ve gerçekten o kadar sıkıldım ki. Bu kadar uzun süre, her detayıyla, her ilişkiyle, her küçük anısıyla Abby'yi anlamaya zorlanmak, beni gerçekten darladı. Ne zaman bitecek diye bakarak saatler geçiyor, bir de hala bitmedi. Dayanamayıp oyundan çıktım. Bu kadar uzun süre oynadığım hiçbir karakteri bu kadar itici bulmamıştım. Abby, hayatımda gördüğüm en antipatik, en sıkıcı oyun karakteri.

Hikaye biraz daha hızlansa, biraz daha ilgi çekici olsa belki bu kadar sıkılmam. Ama flashback oluyor da oluyor. Geçmişten günümüze her anı, her ayrıntıyı öğrenmeye çalışıyoruz ama gerçekten bana ne? Owen ile olan aşk ilişkisi, Abby'nin Owen'ı bulma çabası… kimseyi tanımadan bunları zorla izletmeye çalışıyorlar. Hani bir karakteri derinlemesine işlemek, onun arka planını göstermek güzel olabilir ama bu kadar uzun işlenmesi gerçekten bence tamamen zaman kaybı. Abby'nin motivasyonları ne kadar açıklanırsa açıklansın, karakteri anlamamı sağlamıyor, sadece daha da itici hale getiriyor.

Yapay zekâya sordum, tüm 3 günü bir de abby ile oynayacakmışız. Şu an ne olursa olsun, bu kimin hikayesi? Bu kadar çok Abby'ye odaklanmanın ne anlamı var? Ellie'nin hikayesi değil miydi bu? Yani, Abby'nin yaşadıklarıyla bizim ne işimiz var? Zaten çoğu zaman oyun boyunca Abby'ye odaklanmak zorunda kaldığımızda sıkıntılarım iki katına çıkıyor. Hayatımda oynadığım oyunlardan, hikayelere odaklanmam gereken bir yerden bu kadar uzaklaşmak gerçekten büyük bir hayal kırıklığı. Bir karakteri anlamak adına sürekli zaman harcamak değil, karakterin hikayesinin içine girmek ve hissettirmek gerekirdi. Ve en sonunda şunu öğrendim: Oyunun finaline 2 saat kala tekrar Ellie'ye geçiyormuşuz. Şu an 7 saat boyunca abby ile oynuyoruz. Bu kadar uzun süren Abby'ye dair hiçbir bilgiye sahip olmak gerçekten beni bitirdi. Yani oyunu sileceğim. Rezillik. Daha önce hiçbir oyunun böyle sinirimi bozan bir kısmını görmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerine katılıyorum. Ben oynamayı planlamıyorum zaten. Hikayesi sızdığı zaman okumuştum. Tam bir rezaletti. Bana zorla bir karakteri sevdirmeyi çalışmak, bilemiyorum çok büyük saçmalıktı. Empati kurmak istemiyorum abicim ben. Ver bana Ellie'yi, alayım intikamımı ve kapansın bu defter.

İlk oyunun hikayesi mükemmeldi. Oynanışı pek sarmamıştı. Normalde oyunlar hep en zorda oynarım. Ama ilk oyunun oynanışı sarmadığı için en kolaya alıp hikayesini izledim. Çok güzel deneyimdi. Bu ikinci oyunda tam tersi olmuş. Hikaye berbat oğlu berbat. İĞRENÇ. Ama oynanışı çok güzel. O oynanışa rağmen oynama motivasyonum yok o oyunu. Satın aldıysan geçmiş olsun, ne diyeyim.

Bildiğiniz gibi 2. oyun PC'ye çıktı ve ben de aldım oynadım. Keşke de oynamasaydım, TLOU aklımda çok daha iyi bir oyun olarak kalırdı.

Oyun resmen bize zorla Abby'i sevdirmeye çalışıyor. İlk oyunu iki kez oynamış ve hayran kalmış biriyim. O oyundaki her şey, karakterlerin içsel çatışmaları, dünyaya karşı olan tutumları ve hikayenin nasıl ilerlediği beni büyülemişti. Ama bu ikinci oyun gerçekten tam bir hayal kırıklığı. Tamam, empati kurdurmaya çalışıyorlar, karakterin arka planına dair bilgiler vermeye çabalıyorlar ama bu kadar derinlemesine işlenmesinin ne gereği var? Benim için bu gereksiz yere uzatılmış bir şey. Yaklaşık 2 saattir abby ile oynuyorum ve gerçekten o kadar sıkıldım ki. Bu kadar uzun süre, her detayıyla, her ilişkiyle, her küçük anısıyla Abby'yi anlamaya zorlanmak, beni gerçekten darladı. Ne zaman bitecek diye bakarak saatler geçiyor, bir de hala bitmedi. Dayanamayıp oyundan çıktım. Bu kadar uzun süre oynadığım hiçbir karakteri bu kadar itici bulmamıştım. Abby, hayatımda gördüğüm en antipatik, en sıkıcı oyun karakteri.

Hikaye biraz daha hızlansa, biraz daha ilgi çekici olsa belki bu kadar sıkılmam. Ama flashback oluyor da oluyor. Geçmişten günümüze her anı, her ayrıntıyı öğrenmeye çalışıyoruz ama gerçekten bana ne? Owen ile olan aşk ilişkisi, Abby'nin Owen'ı bulma çabası… kimseyi tanımadan bunları zorla izletmeye çalışıyorlar. Hani bir karakteri derinlemesine işlemek, onun arka planını göstermek güzel olabilir ama bu kadar uzun işlenmesi gerçekten bence tamamen zaman kaybı. Abby'nin motivasyonları ne kadar açıklanırsa açıklansın, karakteri anlamamı sağlamıyor, sadece daha da itici hale getiriyor.

Yapay zekâya sordum, tüm 3 günü bir de abby ile oynayacakmışız. Şu an ne olursa olsun, bu kimin hikayesi? Bu kadar çok Abby'ye odaklanmanın ne anlamı var? Ellie'nin hikayesi değil miydi bu? Yani, Abby'nin yaşadıklarıyla bizim ne işimiz var? Zaten çoğu zaman oyun boyunca Abby'ye odaklanmak zorunda kaldığımızda sıkıntılarım iki katına çıkıyor. Hayatımda oynadığım oyunlardan, hikayelere odaklanmam gereken bir yerden bu kadar uzaklaşmak gerçekten büyük bir hayal kırıklığı. Bir karakteri anlamak adına sürekli zaman harcamak değil, karakterin hikayesinin içine girmek ve hissettirmek gerekirdi. Ve en sonunda şunu öğrendim: Oyunun finaline 2 saat kala tekrar Ellie'ye geçiyormuşuz. Şu an 7 saat boyunca abby ile oynuyoruz. Bu kadar uzun süren Abby'ye dair hiçbir bilgiye sahip olmak gerçekten beni bitirdi. Yani oyunu sileceğim. Rezillik. Daha önce hiçbir oyunun böyle sinirimi bozan bir kısmını görmedim.
E biz bunlari hep dedik zaten. Teknik acidan cok ileri ama konusu b*k gibi diye.

İlk çıktığında oynayıp bitirmiştim. O kadar olayın üstüne neredeyse 12 saatlik abby karakterini oynadıktan sonra ve rezil bir final izledikten sonra tövbe ettim The Last of Us Part II oynamaya. Sadece sistem gereksinimlerini vs merak etmiştim hepsi bu. İlk yarısı şahane olup ikinci yarısı ve final kısmı bu kadar rezil olan başka bir oyun yoktur bence.

Hikaye kısmı insanları ikiye böldü aslında. Bambaşka bir yere evrildi. Muhtemelen 3. Oyun bambaşka bir hikaye ile devam edecek. 3.oyunu da kapalı kapılar ardında kesinlikle geliştiriliyordur. Grafikler, oynanış, teknik yapısı derken kütür kütür bir oyun. Ben şahsen 2 oyunun da hikayesini seviyorum. Zevkler ve renkler tartışılmaz tabi. Ama 2. oyun çok sert bir oyundur. 1 oyun daha soft bir oyun.

Gelmiyor diye biliyorum. Tabii Sony bu. Dediklerine pek güvenilmez.
Neil Druckmann'nın 3.oyun için konsept çalışmaları olduğunu söylemişti geçen sene. Hatta muhtemelen 1 hikayemiz daha var demişti. 3.Oyun ile final yapmaları muhtemel. Ama 3.oyun çıkarsa çok yoğun bir oyun olur.

Katılıyorum bu duruma. Oyunun beni zorunlu olarak Abby ile oynatması saçmalık, banane Abby'den ya ben Ellie ile kendimi özleştirip kendi içimde haklı olup intikam almak istiyorum ama oyun bana diyor ki "yoook şimdi al sen abby'i oyna biraz Ellie'den iğren", oyunun ruhunu tamamen sömüren bir durum. Birde hiç lezbiyen karakter mevzusuna girmek istemiyorum, şu oyun sektörü SJW'lerden ne çekti ya. Koca milyar dolarlık şirketler 3-5 tane çapulcu yüzünden oyuncuların %95'den fazlasını karşılarına alıyorlar.

Anlatamadım ki buradaki çocuklara. Dislike aldım bir de üstüne. Alın size The Last of Us adını hak etmeyen bir oyun. Doya doya katlanın kaslı Abby'nize.
Kaslı yapcaz diye balık etli yapmışlar daha çok. 2020'de daha iyi bir hikaye beklerken vasatın altında bir hikaye yapmışlar birde :/