RDR2 mi, TLOU 2 mi?

• Oy verenlerin toplamı
    36
Makaleler
5
Zor bir anketle baş başa bırakıyorum sizi :) En azından benim için çok zor bir seçim. Oynanış açısından falan TLOU2 net bir şekilde RDR2'yi alır, ancak genel açıdan baktığımızda RDR2'nin de asla altta kalır bir yanı yok. Bazı hayatı toz pembe gören kesim TLOU2'nin senaryosunu bayağı bir aşağılıyor ama bana kalırsa o da inanılmaz iyi. Yine de ben sanırım RDR2 diyeceğim.

Siz ne diyorsunuz? Fikirlerinizi belirtebilirsiniz!

Son düzenleyen: Moderatör:
Zor bir anketle baş başa bırakıyorum sizi :) En azından benim için çok zor bir seçim. Oynanış açısından falan TLOU2 net bir şekilde RDR2'yi alır, ancak genel açıdan baktığımızda RDR2'nin de asla altta kalır bir yanı yok. Bazı hayatı toz pembe gören kesim TLOU2'nin senaryosunu bayağı bir aşağılıyor ama bana kalırsa o da inanılmaz iyi. Yine de ben sanırım RDR2 diyeceğim.

Benim için tartışmasız TLOU2. Yeri ayrıdır.

Zor bir anketle baş başa bırakıyorum sizi :) en azından benim için çok zor bir seçim. Oynanış açısından falan The Last of Us Part II net bir şekilde RDR2'yi alır, ancak genel açıdan baktığımızda RDR2'nin de asla altta kalır bir yanı yok. Bazı hayatı tozpembe gören kesim The Last of Us Part II'nin senaryosunu bayağı bir aşağılıyor ama bana kalırsa o da inanılmaz iyi. Yine de ben sanırım RDR2 diyeceğim.

RDR2 çok ayrı bir oyun, mesela herkesin aksine The Last of Us Part II hikayesine bayılıyorum ben. Nefret etmek için edilmiş bir hikaye gibi. Ama RDR2 ya.

Elma ile armut kıyası gibi bir şey ama verdiği keyif açısından RDR2 diyorum ben. TLOU'nun ilk oyunundaki yolculuk hissiyatını TLOU2'de alamadım. Yolculuk da bu tarz oyunlarda epey önem verdiğim bir şey. (Bunun elbette en büyük sebebi Ellie & Joel ilişkisinin de yolculuğun bir parçası olmasıydı).

Genel oyun kalitesi olarak bakılacaksa da dünya detayı anlamında bırakın TLOU2'yi, herhangi bir oyun RDR2'nin eline su dökemez. Oyun çıkalı 7 yıl oldu, insanlar hala daha yeni şeyler keşfedip paylaşıyor.

Karakter animasyonları olarak TLOU2 biraz daha ağır basıyor. Özellikle alınan darbelerde karakterlerin verdiği tepkiler çok üst düzey. Tek rakibi Hellblade falan olabilir.

Müzik konusu subjektif bir mevzu, bence ikisi de başyapıt değil, o kadar saat geçirdiğim herhangi bir oyunun müziklerini oyun bittikten sonra gidip haftalarca dinlemiyorsam ve unutuyorsam, benim için başyapıttan çok uzak. Sadece iyilerdi o kadar.

TLOU2, TLOU'nun aksine shader generate'i ben oynarken ana menüde değil oyunu oynarken anlık olarak yaptırıyordu. Sonradan güncelleme ile değiştirildi mi bilmiyorum. Bu da CPU kullanımını epey uçurup stuttering'e sebep oluyordu. RDR2 gibi inanılmaz görünen bir oyunu hiçbir sıkıntı olmadan R5 5500 & RX 580 ikilisi ile orta-yüksek ayarlarda rahatlıkla oynayabildim.

Oyunun giriş kısmında TLOU2, gelişme kısmında RDR2, sonuç kısmında da TLOU2'yi daha başarılı buluyor ve vermek istediği mesajı daha anlamlı buluyorum. Detaya girmeyeceğim elbette.

Genel olarak RDR2 demiştim ama TLOU2'nin de altta kalır çok yanı yok gibi, bazı konularda öne geçiyor, bazı konularda Rockstar'ın ruh hastası detaycılığının gerisinde kalıyor. Elma ve armut dedik, günün sonunda RDR2 diyorum.

İkisini de yeterince oynamış biri ve asla bir daha oynamayacak biri olarak net RDR2.

En çok ödül kazanan oyun ünvanını The Witcher 3'ten alan bir oyun için beklentimin altında kalmıştı ve bu ünvanı bile RDR2 almalıydı. Oyuna öyle agresifim.

Çıktığı yıl, yılın oyununu nasıl GoW aldı ben onu anlayamıyorum hala. Bu oyun bu yıl çıksa bir gram sırıtmaz, önümüzdeki birkaç yılda dahi çıksa yine sırıtmaz.