RDR2 mi, TLOU 2 mi?

• Oy verenlerin toplamı
    36
RDR2 oyun değil simülasyon olmaya çalıştığı için sıkılmıştım, 2 kere denememe rağmen 3-5 saat sonra sildim. TLOU2 ise düz hikayeli bir oyun olarak senaryo seçimleriyle beni delirttiği için yarısında bıraktım.

Yok mu Mass Effect 2, Dragon Age: Origins falan? Sar abine 2 doz BioWare.

Şunu kaç yüz saat oynadığımı hatırlamıyorum artık. Gerçek RPG'lerden birisi. Bazen durduk yere canım çekiyor, tekrar giriyorum 80-100 saat daha gidiyor.
Mass Effect’ciyim bu konuda. Orijinal 3’lemeye ayrı, Legendary Edition’a ayrı hayat gömdüm. Dragon Age serisinde tercih ettikleri parçalı anlatım tekniği hoşuma gitmedi.

Hikaye olarak kişiden kişiye değişebilir. Herkesin sevdiği, bağ kurduğu hikaye farklı olabilir. Hikaye olarak bence RDR2. Gameplay olarak ise TLOU P2 diyebilirim. Ben şahsen TLOU P2'nin hikayesinden nefret ederim. Çünkü gameplay'den ziyade hikaye insanıyım. Ve RDR2'nin hikayesini kat kat üste koyarım.

Çıktığı yıl, yılın oyununu nasıl GoW aldı ben onu anlayamıyorum hala. Bu oyun bu yıl çıksa bir gram sırıtmaz, önümüzdeki birkaç yılda dahi çıksa yine sırıtmaz.
Bana göre hiç garip değil. O dönem PlayStation dendiğinde insanların aklına ilk gelen seri God of War’dı. Seri zaten yıllardır inanılmaz popülerdi, satışları ve hayran kitlesi çok büyüktü. Böyle bir ortamda GoW’un Yılın Oyunu alması gayet normal.

RDR2 ise ilk günden herkesin ne kadar büyük bir iş olduğunu anladığı bir oyun değildi. RDR1’i bilen kitle zaten sınırlıydı, Rockstar’ın son oyunu da GTA 5’ti. RDR2’nin detay seviyesi, gerçekçiliği ve kalitesi zamanla fark edildi.

O yüzden “nasıl GoW aldı” diye şaşırmak yerine, dönemin şartlarına bakınca sonuç çok da sürpriz değil bence.

Western hayranıyım ve Red Dead Redemption 2 bir başyapıt. Buna rağmen The Last of Us Part 2 diyorum çünkü zombi apokalips kategorisinde en iyi oyun bana göre o. Farklı oyunlar ve kendi kategorilerinde değerlendirmek gerekiyor ama seçmek zorundaysam The Last of Us Part 2 derim.