Sürprizbozan The Last of Us Part I ve Part II

ERNEST 33

Üstün
Daha önce konusu açıldı mı bakmadım ancak bu konuyu açmak istedim. Sadece oyunun hikâyesiyle alakalı konuşacağım.

Ben Part 1'i oynadım. İlk başlarda hikâyeye kendimi veremedim ama sonradan hikâyeye odaklandım. Anladıktan sonra aşırı hoşuma gitti. Daha önce oyun hakkında hiçbir bilgim yoktu. Bu oyunu sıfırdan, ilk defa oynadım.

1. oyunda baba-kız bağını, sevdiğin insanları mecburen feda etmeni çok sevdim. Hatta basit gelebilir ama Joel yalnız kaldığında Ellie'nin aşağı atlayıp Joel'ı satmaması ve birlikte mücadele etmeleri çok hoşuma gitti. Keşke Tommy Miller ile de oynadığımız bölümler olsaydı ya da onun aktif olduğu bölümlere Part 1'de daha fazla yer verilseydi.

Yani Part 1 için uzun lafın kısası, çok hoşuma gitti. 1. oyun bittikten sonra heyecanla Part 2'yi yükledim. (Left Behind'ı oynamadım.)

Part 2 ise hikâye olarak kesinlikle tam bir hayal kırıklığıydı. LGBT, eş cinsellik konularına girmeyeceğim. Bunlar zaten hiç hoşuma gitmeyen, sevmediğim şeyler.

Şimdi çelişkilere gelecek olursam, ABD kıtasında neden Asyalı biri var? Oyunun evreninde kıyamet kopmuş, insanlar çok azalmış. Bu gerçekten yaşansa ABD kıtasında hayatta kalan Asyalı birinin olma ihtimali aşırı düşük.

Ondan sonra Abby karakteri gidiyor, masum olduğuna inandığı iki kişiye yardım edip onları kurtarıyor ama aynı karakter, 16 yaşındaki bir kız çocuğunun gözü önünde babası saydığı kişinin kafasını ezerek öldürüyor. Bu vahşeti yapan bir karakterin sonradan vicdana gelip iki kişiye merhamet etmesi akıl alır gibi değil.

Daha beter olanı, Abby Tommy karakterinin kafasına sıkıyor; Tommy ise sadece bir gözünü kaybediyor.

Ne yaptınız kardeşim, adamı hastaneye mi yetiştirdiniz? Kıyamet kopmuş, her yer terk edilmiş. Bu kadar kan kaybıyla sen nasıl hayatta kaldın? Pansuman mı yaptın kafana?

En, en, en beteri ise Ellie, Joel karakterinin intikamını almak için Abby'nin yakınlarının çoğunu öldürüyor, hatta hamile bir kadını bile. Sadece öldüreceği Abby kalıyor, nedense onu affediyor.

Bazı kişiler, "İntikam almak Joel'ı geri getirmeyeceği için intikam almaktan vazgeçiyor." diyor. Yahu, o zaman bir düzine adamı niye öldürdük?

Oynanış olarak diyeceğim bir şey yok ama hikâye o kadar rezalet yazılmış ki...

Sizin görüşleriniz neler? Ya da bu konuda farklı bir görüşünüz var mı?

Amerika göçmenler ülkesi. Orada asyalı olmasından daha doğal bir şey yok.
Joel'u öldürmesinin sebebi onun da babasını öldürmüş olması bu sebeple sadece ona karşı bu kadar vahşi olması normal. Abby kötü birisi değil sadece babasının kanını yerde bırakmak istemiyor. Çoğu kişi aynı şeyi yapardı.
En, en, en beteri ise Ellie, Joel karakterinin intikamını almak için Abby'nin yakınlarının çoğunu öldürüyor, hatta hamile bir kadını bile. Sadece öldüreceği Abby kalıyor, nedense onu affediyor.
Oyunun hikayesi ve akışı zaten Ellie'nin bu dönüşümünü anlatıyor. İlk başlarda hırsla dolu olan bir kadının kaybettiği tonla şey sonunda yaptıklarının ne kadar anlamsız olduğunu fark etmesiyle son buluyor.
Oyun bunu anlatmıyor fakat olay mantıksız değil. Merminin kafaya nasıl girdiği çok önemli. Doğru şeyler birleşirse kurtulma şansı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci oyuna teknik başarısı sayesinde katlanabildim. Hikaye tercihleri berbat ve mantıksız.

Tam anlamıyla böyle. Doğru ve güzel açıklamışsın.

Amerika göçmenler ülkesi. Orada asyalı olmasından daha doğal bir şey yok.
Kıyamet koptuktan sonra çok az insanın olduğu ABD kıtasında Asyalı olma ihtimali aşırı düşük. Sadece Amerikalılar bile siyah-beyaz karma.
Benim burada hoşuma gitmeyen şey Joel'ı öldürmesi değil, Joel'ı Ellie'nin gözü önünde öldürmesi bunu da vahşice yapması.
Normalde bu denilene mantıklı derdim ama herkesi öldürüp yalnızca Abby kaldığında bu kararı alması aşırı abes olmuş.

Kıyamet koptuktan sonra çok az insanın olduğu ABD kıtasında Asyalı olma ihtimali aşırı düşük. Sadece Amerikalılar bile siyah-beyaz karma.
Bu kadar kasacaksan oynama hocam. İyi niyetten söylüyorum, kafayı yersin.
Benim burada hoşuma gitmeyen şey Joel'ı öldürmesi değil, Joel'ı Ellie'nin gözü önünde öldürmesi bunu da vahşice yapması.
Şöyle düşün, senin baban dünyayı kurtaracak ama birisi onu öldürüyor. Sen önemser miydin o gelmiş bu gelmiş falan diye?
Normalde bu denilene mantıklı derdim ama herkesi öldürüp yalnızca Abby kaldığında bu kararı alması aşırı abes olmuş.
İkisinin de bu yolun sonunda çok perişan bir hâlde olduğunu fark ediyor.

Nasıl aşırı düşük. Amerikada her 15 kişiden biri asyalı. Milyonlarca asyalı insan var orada.

Yani senin hoşuna gitmemiş olması saçma ya da garip olduğu anlamına gelmiyor. Babası üstelik insanlık adına bir şeyler yapmaya çalışırken öldürülünce gözünün kararması çok çok normal.

Sadece Abby değil işte. Ellie oraya gelene kadar kimleri kimleri kaybetti. Arkadaşlarını, sevgilisini kurduğu hayatını. Nasıl bir canavara dönüştüğünü fark ediyor. Hatta Abby'i çocuğu öldürmekle tehdit edip dövüşe zorluyor. Üstelik Abby bizi daha önce bağışlamasına rağmen. Bizi öldürmemesine rağmen.

Üstelik Abby bizi daha önce bağışlamasına rağmen. Bizi öldürmemesine rağmen.
Abby kötü birisi olsa ve sadece Joel'u öldürmek istemese bizi de gayet güzel öldürürdü fırsatı vardı.

Bu kadar kasacaksan oynama hocam. İyi niyetten söylüyorum, kafayı yersin.
Kafayı yiyecek bir şey yok hocam. Normalde oyun inceleme konusu açmam ama 2.oyun bende o kadar ters tepki ki, aşırı hayal kırıklığıydı.
Şöyle düşün, senin baban dünyayı kurtaracak ama birisi onu öldürüyor. Sen önemser miydin o gelmiş bu gelmiş falan diye?
İnsanın bir yakını, biri tarafından öldürülse zaten kimin masum olup olmadığını bakmaz insan. Hem Joel sadece Ellie'yi alıp gitmek istiyor. Doktor müdahale ediyor. Onun üzerine ateş ediyor
İkisinin de bu yolun sonunda çok perişan bir hâlde olduğunu fark ediyor.
Bu yine de tatmin edici bir açıklama değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…