Bildiğiniz üzere The Last of Us Part II PC sürümü çıktı çıkışından bu yana yaklaşık 3 saattir kol ile oynuyorum her ne kadar tepkiselliği iyi olsa da (titretişim vb.) Aksiyon kısımlarında çok acı çektiriyor düzgün aim alamıyorum. Sizce klavye fareye dönmeli miyim yoksa devam mı etmeliyim?
Bence iki türlü de zevkli, oyunda zaten nişan desteği de gayet iyi. Başlangıcı gamepad ile oynadım, daha sonra klavyeye geçtim. Aksiyon sırasında rahatsız etmedi, keyfine göre istediğini seçebilirsin; illa o ya da bu denemez.
Bence gamepad hikayeli tür fark etmeksizin tüm oyunlarda daha iyi oluyor. Tabii biraz da oturuş şekliyle alakalı, eğer yatamıyorsanız bir esprisi yok bence.
Oyun gamepad ile çok daha zevkli, yavaş yavaş yürümek, ekranı sinematik şekilde yavaşça döndürmek çok zevkli. Gamepad ile oynamayı çok beceren birisi değilim çok zorlandığım yerde klavye fareye geri dönüyorum. Bu şekilde kombine şekilde devam edebilirsin.
Kişiden kişiye göre değişir. 2004 Yılından bu yana klavye mouse ile oyunları oynamaktayım. CoD Warzone oynarken kol ile oynayanlar denk geliyordu ve hile gibi oynuyordu adamlar. Bir hışım orijinal Xbox 9. nesil kontolcü aldım 4-5 ay çabaladım gitmiyor. Kenara kaldırdım 1 senedir kenarda yatıyor. Demem o ki onunla o oynanmaz. Bununla yapılmaz gibi düşünceye gerek yok. Hangi platformda rahat edip keyif alıyorsanız o şekilde devam etmenizde fayda var.
Dün R6 oynarken çapraz eşleşmeden konsolcu biri geldi, çok ciddiyim takımda herkesin 8-9 killi varken konsolcu kardeşimizin 2 tanecik vardı. Onu da şansa arkalayıp vurmuştu. Herkesin seviyesi aynı: platin-elmas arası.
FPS oyunlarında kolun hiç şansı yok ancak TLOU gibi, RDR2 gibi oyunlarda bambaşka bir tadı var.
Dün R6 oynarken çapraz eşleşmeden konsolcu biri geldi, çok ciddiyim takımda herkesin 8-9 killi varken konsolcu kardeşimizin 2 tanecik vardı. Onu da şansa arkalayıp vurmuştu. Herkesin seviyesi aynı: platin-elmas arası.
FPS oyunlarında kolun hiç şansı yok ancak TLOU gibi, RDR2 gibi oyunlarda bambaşka bir tadı var.
Aim asist dediğimiz şey TLoU'daki vs. gibi direkt yapışan bir şey değil o oyunlarda. (Eğer yapışan birini görüyorsan ekstra aparatları vardır onların.) "Aim asistle " derken neden güldün anlamadım, basit bir şey ise umarım yapabilirsin Yap da millet oyuncu görsün bence. Top listlere çıkarsın.
Büyük bir rank değil.
Oyunun konsol şampiyonlarının(Jynxzi ve bazıları hariç) büyük bir kısmı PC'nin gold ve platlardan rezil oynuyor. Her maç konsol oyuncuları bottomfrage oynuyor hatta.