Merhaba arkadaşlar The Last of Us Part II PC sürümünü satın aldım ve oyunu açtım. Lakin sorun şu ki etraf ve saçlar aşırı piksel gözüküyor. Sanırım Part 1'de böyle bir sorun vardı ancak sonradan çözülmüştü. DLSS açtım kapattım, frame generation açtım ve kapattım, TAA, SMAA her türlü keskinlik ayarını denedim ama nafile. Fix mi beklemeliyim?
Bende de aynısı oldu ama kısmen azalttım. Film greni, alan derinliği gibi efekt ayarlarını kapattım. Kare oluşturma olarak FSR, Yukarı ölçekleme olarak DLSS açık. Gözüme gelen halen var dikkatli bakınca belli oluyor. Yine de bu şekilde birazcık alıştım yadırgamamaya başladım. Umarım patch ile düzeltirler.
Bu tarz sorunlar her zaman büyük oyunların ilk çıkışlarında yaşanıyor. Bende oyunun ön yüklemesi bittikten sonra bilerek açmadım, 1-2 tane Patch gelsin öyle gireceğim.
Merhaba arkadaşlar The Last of Us Part II PC sürümünü satın aldım ve oyunu açtım. Lakin sorun şu ki etraf ve saçlar aşırı piksel gözüküyor. Sanırım Part 1'de böyle bir sorun vardı ancak sonradan çözülmüştü. DLSS açtım kapattım, frame generation açtım ve kapattım, TAA, SMAA her türlü keskinlik ayarını denedim ama nafile. Fix mi beklemeliyim?
Biraz geç oldu ama tekrar oynamak istediğimde aynısı halen vardı. Kurcalarken geçici çözüm buldum.
NVIDIA App\Grafikler\Program Ayarları\The Last of Us Part II\Sürücü Ayarları.
"DLSS Geçersiz Kılma - Model Ön Ayarı"ndan Super Resolution'ı En yeni özellikler olarak seç.
"DLSS Geçersiz Kılma - Super Resolution" DLAA (100%) seç.
Şimdi sıra oyun içi ayarlarda: • Kenar Yumuşatma Modu - DLAA • NVIDIA Reflex Düşük Gecikme Oranı - Kapalı • Kare Oluşturma - Kapalı • Yukarı Ölçekleme Yöntemi - Kapalı • Alan Derinliği - Kapalı • Kromatik Aberasyon Yoğunlu - 0 • Film Greni Yoğunluğu - 0 • Lens Kiri Yoğunluğu - 0
Umarım sende de bu ayarlarda problem hallolur.