flewzy0

Çalışkan
1744087024505.webp

2 gün önce The Last of Us part 2 oyununu olabilecek en yüksek ayarlarda acabilmekteydim ama dün oyunu acmaya calıstığımda bu hata ile karsılastım nedeni ne olabilir veya yapmam gereken seyler nedir?

Sistemim:
  • MSI MPG B650 Gaming Plus Wi-Fi 6000MHz(OC) RGB M.2 AM5
  • Corsair 32 GB (2x16) Vengeance RGB EXPO 6000MHz CL36
  • Palit GeForce RTX 5070 Ti GameRock 16 GB GDDR7 256 bit
  • Corsair 1TB MP600 Pro nh NVMe okuma 7000 MB-yazma
  • Corsair iCUE 4000X beyaz tempered glass RGB USB 3.0 ATX
  • Corsair 850W rme series RM850e 80+ Gold PCI-e 5.0 tam
  • Corsair iCUE lınk H100i RGB AiO white 240 mm
  • AMD Ryzen 7 9700X 3.80 GHz 8 çekirdek 40 MB AM5 4nm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesin konuşmuyorum ama daha önceden benzer hatayı bir başka Sony oyununda overclock kaynaklı almıştım. Eğer overclock vs. yaptıysanız ekran kartına vs. ondan kaynaklı olabilir. Ayrıca oyuna güncelleme geldiyse bir veya iki gün içinde ondan kaynaklıda olabilir belki fikir vermesi açısından söyleyeyim.

Kesin konuşmuyorum ama daha önceden benzer hatayı bir başka Sony oyununda overclock kaynaklı almıştım. Eğer overclock vs. yaptıysanız ekran kartına vs. ondan kaynaklı olabilir. Ayrıca oyuna güncelleme geldiyse bir veya iki gün içinde ondan kaynaklıda olabilir belki fikir vermesi açısından söyleyeyim.
Zannetmiyorum. Çok da anlamam o işlerden. Yaptıysam da nereden anlayabilirim overclock yapıldığını?

Zannetmiyorum. Çok da anlamam o işlerden. Yaptıysam da nereden anlayabilirim overclock yapıldığını?
Overclock istemsiz yapılacak bir şey değil yani gidipte, elle overclock ayarı yapmadıysanız ki yapmadığınızı anlıyorum sözlerinizden ondan kaynaklı değildir. Ayrıca ufak bir araştırma yaptım birçok insanda bu hata olmuş. Bazıları DDU ile ekran kartı sürücülerini temiz kurulum yapmayı, diğerleri de oyun içi Reflex ayarını kapatmayı vs. önermiş. Dediğim forum konusunu buradan görebilirsiniz:

Overclock istemsiz yapılacak bir şey değil yani gidip de, elle overclock ayarı yapmadıysanız ki yapmadığınızı anlıyorum sözlerinizden ondan kaynaklı değildir. Ayrıca ufak bir araştırma yaptım birçok insanda bu hata olmuş. Bazıları DDU ile ekran kartı sürücülerini temiz kurulum yapmayı, diğerleri de oyun içi reflex ayarını kapatmayı vs. önermiş. Dediğim forum konusunu buradan görebilirsiniz:

Ben belirtmeyi unuttum. En Full ayarlarda açamıyorum ancak NVIDIA'dan oyunun ayarlarını performansa çektiğimde açılıyor. Ultra ayarlarda baslatamıyorum 2 gün önce sorunsuz sekilde indirip aynı sekilde Ultra grafiklerle oynayabilmekteydim. Eve gittiğimde ekran kartı driverını kaldırıp tekrar sıfırdan yüklemeyi deneyeceğim.

Ben belirtmeyi unuttum. En Full ayarlarda açamıyorum ancak NVIDIA'dan oyunun ayarlarını performansa çektiğimde açılıyor. Ultra ayarlarda baslatamıyorum 2 gün önce sorunsuz sekilde indirip aynı sekilde Ultra grafiklerle oynayabilmekteydim. Eve gittiğimde ekran kartı driverını kaldırıp tekrar sıfırdan yüklemeyi deneyeceğim.
Tamamdır. O halde duruma göre yazarsanız ben veya diğer arkadaşlar yardımcı olur.

driverı kaldırıp kurduktan sonra bu kez de god of war ragnarök oyununda sorun yasamaya basladım sanırım donanımlık bir sorunum mu var sizce?
Yani kesin konuşmak zor ama sisteminiz gayet güncel, Nvidia'nın güncel sürücüleri de cidden problemli özellikle 5000 serisinde insanlar siyah ekran hatalarından tutun, oyunların stabil çalışmamasından vs. dert yanıyor ben doğrudan donanımdan kaynaklı demek yerine Nvidia'nın sürücülerinde sorun var derdim illaki bir şeyde sorun var diyeceksem yinede kendim oyunu deneyimlemedim henüz ondan sadece tahminlerle konuşabilirim.