Ellie'nin biraz aklı varsa intihar etmez. Hem bağışıklık sistemi, ilaç yapabilen bir doktor bulma durumunda anlam kazanır hem de Joel ile beraber verdiği bu kadar yaşam mücadelesi boşa gitmez. Bazı teoriler, Ellie'nin Johnson kasabasına döndüğü yönünde iken bazı teoriler ise intihar etmeye gittiği yönünde. Ama ben intihar edeceğini de sanmam. Ellie ölmemeli.
Katılmıyorum. İyi ve kötü tartışması yok. Joel da dahil, bu karakterlerin verdiği kararların haklı olup olmadığını ve bu kararların arkasındaki (intikam duygusu dahil) duyguları onların gözünden hissetmemizi sağlıyor oyun sadece.
Ellieyi oynarken oyunda insanların bağırış (bayağı korkunç) burada yapımcılar sen insan öldürüyorsun sen kötüsün demeye çalışmış hatta oyun direkt yapımcısı Neil Druckmann söyledi. Fakat abbyde böyle bir durum yok.
Oyunun başında yaşanan olay sonlarında yaşanmalı, Ellie-Abby çekişmesi de üçüncü oyuna kalmalıydı. Abby ve Ellie'nin birbirlerini öldürmemek gibi saçma sapan kararlarından bahsetmiyorum bile. Birbirlerini bulana kadar o kadar insanı öldürdüler ama birbirlerini canlı bırakıyorlar. Saçmalık.
Her yönlendirdiğimiz karakterlerin yanlışları var zaten.
Ellie, Joel'i fena kırdı. Onu affedemeden de Joel'i kaybetti.
Abby, Mel'e Owen ile beraber olarak ihanet etti ve Owen'i kaybettiğini kabullenemedi. Kendisini kurtaran Joel'i öldürmesine de bir şey diyemem. Sonuçta babasının katili.
Joel, Ellie'nin rızasını almadan hastaneden çıkardı. O da tartışmalı ama Ellie'ye yalan söylemeye devam etti.
Yanlışı olmayıp da kontrol ettiğimiz tek karakter Sarah galiba. O da malum, daha ilk oyunun ilk başlarında kaybediyoruz.