Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

darkweb

Uzman
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu sorunu geçen günlerde kendi sistemimde yaşadım, eğer kartın NVIDIA ise yapman gereken şeyler şunlar;
  • En güncel sürüm yerine DDU ile ekran kartını öncelikle bir sıfırla.
  • Daha sonrasında şu sürücüler hariç eski bir sürücü kur.
  • Sorunlu olan driverlar:
    • 555.99 ve 555.85
  • 546.01 sürümünü kurmanı öneriririm.
Teşekkür ediyorum halletim. Bir konuda da fikir almak istiyorum The Last of Us oynayacağım VRAM ve RAM yetersiz diyor. God of War oynadım Ultra da sorun yaşamadım. Sistemin yetersiz olduğunu düşünmüyorum.

• RTX 3060.
  • i7 12.
  • 1×16
  • 2560×1600
@802

Sanal belleği arttırmayı denediniz mi? Ayrıca 2560x1660 çözünürlükte RTX 3060'ın 6 GB VRAM'i The Last Of Us için yetersiz geliyor olabilir, çözünürlük düşürmeyi deneyin.

Teşekkür ediyorum halletim. Bir konuda da fikir almak istiyorum The Last of Us oynayacağım VRAM ve RAM yetersiz diyor. God of War oynadım Ultra da sorun yaşamadım. Sistemin yetersiz olduğunu düşünmüyorum.

• RTX 3060.
  • i7 12.
  • 1×16
  • 2560×1600
@802
Çözünürlük düşürmelisin.

Sanal belleği arttırmayı denediniz mi? Ayrıca 2560x1660 çözünürlükte RTX 3060'ın 6 GB VRAM'i The Last Of Us için yetersiz geliyor olabilir, çözünürlük düşürmeyi deneyin.
Bu kartın 8GB ve 12GB modelleri var diye biliyorum. Ama 6GB VRAM'li bir model yoktu sanki. Yanlış yazdın sanırım, değil mi?

RX 580 gibi bir kartta bile ortalama 7 GB VRAM kullanarak bitirdim oyunu. Grafik ayarlarını optimize edin, sistemde VRAM kullanabilecek şeyleri kapatın. Oyunun kendisi sistemin kullandığı VRAM miktarını da aşağı yukarı belirtiyor.

6 GB yetersiz gelebilir yalnız. Ben optimum ayarlar ile 7 GB kullanım gördüm.

FHD dışında oynayamazsın o oyunu tüm ayarları Very Low çekip sanal bellek ayarlarını kontrol etmeni öneririm. FHD üstünde o sistem de oynamak mantıklı bir yaklaşım değil.

Bu sorunu geçen günlerde kendi sistemimde yaşadım, eğer kartın NVIDIA ise yapman gereken şeyler şunlar;
  • En güncel sürüm yerine DDU ile ekran kartını öncelikle bir sıfırla.
  • Daha sonrasında şu sürücüler hariç eski bir sürücü kur.
  • Sorunlu olan driverlar:
    • 555.99 ve 555.85
  • 546.01 sürümünü kurmanı öneriririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm