The System cannot find any bootable devices hatası

badou

Çalışkan
6 7 yıllık bilgisayarımda arada bir çıkan reboot and select proper boot device hatasına sahiptim. Bilgisayarı kapat aç yaptığımda genelde bu sorun çözülüyordu. Fakat bugün düzelmedi ve BIOS'a girdiğimde boot ekranında “the System cannot find any bootable devices.” hatası aldım. Pek bilgim yok yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Anakart: ASUS B460M-A

Disk sağlığımı kontrol ediyordum ve %50 civarlarına düşmüştü. Windows 240GB SATA SSD'ye kuruluydu sanırım o diskim artık ölü. Fakat bugün ilk BIOS'a girdiğimde gözüken 1TB HDD şu an kontrol ettiğimde gözükmüyor.

BIOS Storage Information kısmında disklerim gözüküyor hala..

Boot sekmesinde hiçbir disk veya Windows Boot Manager yoksa SSD'niz ölmüş olabilir.

CSM ve Secure Boot OS Type'da bulunan Windows UEFI mode dışı bir seçenek bulunmuyor.

Son düzenleme:
Windows'unuz UEFI mıydı, onu sormaya çalışıyorum aslında. Ayarlardan Legacy seçtiyseniz bu hatayı alabilirsiniz çünkü. Veya Legacy ise EFI Compatible yaptıysanız.

Çok eski bir sistem olduğundan dolayı hatırlamıyorum fakat iki seçenekle de denedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…