Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rivsie

Çalışkan
Merhaba.

Sistemimde RX 6650 XT modeli ekran kartı bulunuyor. AMD S.A.M.'i açabilmek için CSM'i kapattığımda bilgisayar kendini boot moduna sokup "The VGA Card Is Not Supported By UEFI Driver" hatası veriyor. Nasıl bir yol izlemeliyim acaba?

Çözüm
Performance modeda flashlama yaptıktan sonra bilgisayar kendini bootlamadı. Ardından quiet mode'a alıp CSM'i kapattığımda bu sefer herhangi bir problemle karşılaşmadım ve sorunsuz kullanıyorum. Çok teşekkür ederim.
Anakartin BIOS'unda Resize BAR diye bir secenek vardi Smart Access Memory'nin aktif olmasi icin. Bu kapali olabilir. EXPO bellek de gerekli diye biliyorum.

GPU-Z kurup kontrol eder misin VBIOS'ta UEFI destği var mı diye? Bir de anakartın BIOS sürümü nedir?

Prime B450M K II anakart kullanıyorum. BIOS sürümüm 4622.

Anakartin BIOS'unda ReSize BAR diye bir secenek vardi Smart Access Memory'nin aktif olmasi icin. Bu kapali olabilir.

CSM otomatik açıldığından ReSize BAR'ı açamıyorum maalesef.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-20 153352.webp
    Ekran görüntüsü 2025-02-20 153352.webp
    57,3 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartında UEFI desteği gözüküyor ama AMD kartlarda buna rağmen UEFI hatası alınabiliyor açıkçası. Şimdi daha güncel bir BIOS bulmaya çalışalım.

020.003.000.030.000000

İnternette daha güncel bir sürüm bulamadım. Kartınızın üreticisi ile iletişime geçer misiniz?

Ekran kartında UEFI desteği gözüküyor ama AMD kartlarda buna rağmen UEFI hatası alınabiliyor açıkçası. Şimdi daha güncel bir BIOS bulmaya çalışalım.

020.003.000.030.000000

İnternette daha güncel bir sürüm bulamadım. Kartınızın üreticisi ile iletişime geçer misiniz?
Anakart üreticimle iletişime geçiyorum o halde Recep abi. Teşekkür ederim.