Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rivsie

Çalışkan
Merhaba.

Sistemimde RX 6650 XT modeli ekran kartı bulunuyor. AMD S.A.M.'i açabilmek için CSM'i kapattığımda bilgisayar kendini boot moduna sokup "The VGA Card Is Not Supported By UEFI Driver" hatası veriyor. Nasıl bir yol izlemeliyim acaba?

Çözüm
Performance modeda flashlama yaptıktan sonra bilgisayar kendini bootlamadı. Ardından quiet mode'a alıp CSM'i kapattığımda bu sefer herhangi bir problemle karşılaşmadım ve sorunsuz kullanıyorum. Çok teşekkür ederim.
Son düzenleme:
VBIOS GOP modülünü güncellemek işe yarayabilir.

Bu araçla dener misiniz?

GOPUpd v1.9.6.5.k mod v0.5.2 son sürüm şu anda:

Yapamazsanız VBIOS dosyasını bana atın ben bir deneme yapabilirim. Öte yandan bütün risk size ait.

Denedim ama beceremedim abi. VBIOS drive'a yükledim abi.

Performance Mode'dan Quality Mode'a çektim fakat herhangi bir değişiklik olmadı.

Hocam o zaman akla gelebilecek şeyleri söyleyeyim ben:
  • PC açılışta yeterli gücü alamadığı için ROM'u okuyamıyordur, WattMan hatalarıyla karşılaştınız mı hiç?
  • GPU'nun PCI-e girişini temizleyin, bazı kişiler böyle düzeltmiş.
  • Bağlattığınız monitörün girişini farklı yere takın ya da başka bir monitör ile deneyin.
  • GPU'yu başka bir anakartta deneyin.
2008 model GPU'da bile GOPupdate ile son model anakartlarda çalıştığına şahit olmuşken 2022 çıkışlı GPU'da böyle bir sorunun olmasına neredeyse hiç ihtimal vermiyorum, belki sorun yukardakilerden biri olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Performance modeda flashlama yaptıktan sonra bilgisayar kendini bootlamadı. Ardından quiet mode'a alıp CSM'i kapattığımda bu sefer herhangi bir problemle karşılaşmadım ve sorunsuz kullanıyorum. Çok teşekkür ederim.

Çözüm
Gönderdiğim BIOS mu çözdü yani sorunu?

@rivsie

Abi gönderdiğin BIOS'u ekran kartı anahtarı performance moddayken kullandım fakat tekrar açılmadı bilgisayar. Bir uzun üç kısa bip verdi. Yedeğini almıştım ama nasıl onu eski haline getirebilirim bilmiyorum. Ardından quiet moda aldım anahtarı ve bu sefer problemsiz oldu.

Son düzenleyen: Moderatör: