Ragnar

Başarılı
Arkadaşlar rol yapmaya ayırabileceğim zamanım yok. Oyunu merak ettiğim için oynamak istedim, yalnızca hikayesini merak ettiğim için ana görevlerden ilerledim. Şu an 10 seviyeyle Skellige, cinli görevdeyim. Birçok kez zorlandığım zamanlar oldu ama bir şekilde geçtim ama bu cini öldüremeyeceğim gibi geldi. İlk sorum gelişimle, yan görevlerle uğraşmadan yalnızca ana görevlerden ilerleyerek oyunu bitirebilir miyim? İkinci sorum ise şu an bu cini 10 seviyeyle öldürme şansım var mı, taktiği var mı? Eğer yalnızca ana görevlerden ilerleyerek oyunu bitiremiyorsam sileceğim çünkü oyunu. Dediğim gibi bir oyuna bu kadar zaman harcayamam.

Normalde hikayeli oyunları bitirerek kendimce eğlenceye ayırabileceğim kısıtlı zamanımı olabildiğince çok ve farklı oyun bitirmeye kullanıyorum. Kaldı ki bir oyuna bu kadar zaman harcayacak olsam HOI4'ü öğrenirdim örneğin, Bannerlord'a başlardım. Önceliğim Witcher 3 olmazdı diye düşünüyorum. Hikayesi de olduğu için hem de merak ettiğimden oynayayım dedim. Bir oyuna başlarken https://howlongtobeat.com/ sitesinden Main Story süresine bakıp ona göre başlarım. 51 saat deyince iyi kötü bitiririm diye düşündüm de daha uzun sürecekse olmaz ne yazık ki. Bu konuyu açarken oyunun kitlesi forumlardan gördüğüm kadarıyla ilginç bir şekilde gergin bir kitle olduğu için çekindim ama umarım linçlenmem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar rol yapmaya ayırabileceğim zamanım yok. Oyunu merak ettiğim için oynamak istedim, yalnızca hikayesini merak ettiğim için ana görevlerden ilerledim. Şu an 10 seviyeyle Skellige, cinli görevdeyim. Birçok kez zorlandığım zamanlar oldu ama bir şekilde geçtim ama bu cini öldüremeyeceğim gibi geldi. İlk sorum gelişimle, yan görevlerle uğraşmadan yalnızca ana görevlerden ilerleyerek oyunu bitirebilir miyim? İkinci sorum ise şu an bu cini 10 seviyeyle öldürme şansım var mı, taktiği var mı? Eğer yalnızca ana görevlerden ilerleyerek oyunu bitiremiyorsam sileceğim çünkü oyunu. Dediğim gibi bir oyuna bu kadar zaman harcayamam.

Normalde hikayeli oyunları bitirerek kendimce eğlenceye ayırabileceğim kısıtlı zamanımı olabildiğince çok ve farklı oyun bitirmeye kullanıyorum. Kaldı ki bir oyuna bu kadar zaman harcayacak olsam HOI4'ü öğrenirdim örneğin, Bannerlord'a başlardım. Önceliğim Witcher 3 olmazdı diye düşünüyorum. Hikayesi de olduğu için hem de merak ettiğimden oynayayım dedim. Bir oyuna başlarken https://howlongtobeat.com/ sitesinden Main Story süresine bakıp ona göre başlarım. 51 saat deyince iyi kötü bitiririm diye düşündüm de daha uzun sürecekse olmaz ne yazık ki. Bu konuyu açarken oyunun kitlesi forumlardan gördüğüm kadarıyla ilginç bir şekilde gergin bir kitle olduğu için çekindim ama umarım linçlenmem.
Witcher 3'ün vuruculuğu yan ve ana görevlerin kalitesidir. Bence arada bir yan görev yaparak devam edin.

Hile kullanmak istemiyorum açıkçası. Bu şekilde senaryoyu öğrenmek yerine direkt izler geçerim.
Tercih meselesi tabi, istediğiniz şeylere en yakın yol hile kullanmak gibi geliyor bana. Hem yetersiz düzeyde olup hem de savaşmak sadece senaryoyu öğrenmek isteyen birini çıldırtır ya.

Hileyle oynamak o kadar da kötü bir şey değil aslında. Eğer silme eşiğine gelirseniz bir de hile kullanmayı deneyin bence.

Tercih meselesi tabi, istediğiniz şeylere en yakın yol hile kullanmak gibi geliyor bana. Hem yetersiz düzeyde olup hem de savaşmak sadece senaryoyu öğrenmek isteyen birini çıldırtır ya.

Hileyle oynamak o kadar da kötü bir şey değil aslında. Eğer silme eşiğine gelirseniz bir de hile kullanmayı deneyin bence.
Yok be, hiç o eşiğe gelmedim. Zorlandığım görevler oldu ama hep bir şekilde geçtim, çok yormadı. Şu an bu cin görevini deniyorum da, bunu da geçerim gibi. Hikaye ve Kılıç zorluk düzeyindeyim. Yalnızca şu an her seferinde kendimi geliştirip cine gidip ölüp yine kendimi geliştirmek sinirimi bozdu ama şu görevi geçtikten sonra biraz rahatlayacağım gibi.

En kolay zorlukta oynayıp her savaşı tek seferde geçerek tamamlarsanız 51 saat harcayabilirsiniz. Keyif verici bir deneyim olmaz. Savaşların zorlayıcı olması oyunu daha eğlenceli kılar. Harcadığınız zamanın bir önemi kalmaz. Keşke oyun daha uzun süre dersiniz...

En kolay zorlukta oynayıp her savaşı tek seferde geçerek tamamlarsanız 51 saat harcayabilirsiniz. Keyif verici bir deneyim olmaz. Savaşların zorlayıcı olması oyunu daha eğlenceli kılar. Harcadığınız zamanın bir önemi kalmaz. Keşke oyun daha uzun süre dersiniz...
Normalde de normal zorlukta oynayacaktım zaten, son çare 1 seviye düşmek o kadar da etkilemez diye düşünüyorum. Oynamam gereken birçok oyun var. Burada hileden bile söz edildi, ben yine hile kullanmıyorum. Keşke oyun daha uzun sürse dersem, edindiğim deneyimle bu sefer rol yapma öğeleriyle oynar, o zevki yaşarım. Bir kaybımın olacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
Oyunu hakkında hiçbir şey bilmeden, kolay modda, sadece ana görev yaparak bitirdim. Ve inanılmaz overrated bir oyun olduğunu düşünüyorum. Sırf bitirdim diyebilmek için bitirdim. Bu oyuna asla günlerimi vermem.

Artı -1 Eksi
Bitirmek için oynadığım hiçbir oyundan keyif almadım. Ama ne zaman bir oyunu yavaş yavaş, acele etmeden, sindire sindire oynadım tadı damağımda kaldı. Kolayda bile oynayacak olsan bitirmek için oynama. Sen istemesen de bitecek zaten.

Bu oyunu sadece ana görevler ile oynayacaksan oyunun bütün potansiyelini çöpe atacaksın. Oyunun asıl sunmak istediği şeyler ise atmosferi ve hikayeleridir. (buna yan görevler de dahil keza Novigrad ana görevlerinin pek çoğu yan görevlerden geçiyor)

Oyunu bitirdim. Öncelikle oyuna yeni başlayacaklar için şunu söylemem gerekiyor. Bu söylediklerim genel olarak her şey için geçerli. Size ne yapacağınızı söyleyenleri umursamayın. Yok 1 ve 2 oynanmadan 3 oynanmaz, yok yalnızca ana görevlerden ilerlenmez, yok kitapları okumadan oyun oynanmaz. Bal gibi de oynanır kardeşim. Oynadım, gayet de zevkliydi. Zorunlu yan görevler dışında yalnızca ana görevleri yaptım, normal zorlukta oynadım, asla hile kullanmadım ve oyunu 31 seviyede bitirdim. Zevkler ve renkler tartışılmaz. O yüzden ne istiyorsanız onu yapın, kimin ne dediğini umursamayın. Eke bir tane de oyun sonundan hatıra bırakayım. :)

Dosya Ekleri

• 1746220167286.webp
    1746220167286.webp
    88,4 KB · Görüntüleme: 49
Oyunun yan görevleri de bir şekilde ana hikayeye bağlı, yani bazı yan görevleri yapmaman bazı ana karakterlerin ölümüne sebep olur. Ama oyunu tabi ki de yapmadan bitirirsin, ama oyun süresini de kısaltmış olursun. Tavsiyem oyunu tadını çıkararak oyna.