Selam, hoş geldiniz. Witcher 3'te seviye atlamak biraz uzun sürebiliyor. Bu rehberde en hızlı seviye atlama yöntemini göstereceğim. Iris'i 100 level alabilmek için araştırdım bu yöntemi ve 1 saatte 93 seviyeden 100 seviyeye ulaştım. Önceden söylemeliyim ki, bunun en hızlı yöntemi için belli başlı eşyalara ve güçlere ihtiyacınız var. Yoksa daha yavaş kasarsınız. Bu taktiği istediğiniz kadar tekrarlayabilirsiniz. Tabii sabırlıysanız.
Öncelikle varsayılan buildinizle Velen'a gidin. Yıkılmış Kaleyi koruyan tepegözü öldürmeniz lazım ki başınıza bela olmasın. Yıkılmış Kale ile işiniz yok. Etrafında 3 tane yıkılmış harabe var. Bu harabelerde ise kollar var. Bu kolları teker teker aşağı indirmeniz gerekiyor. Dikkatli olun. Harabelerde canavarlar var. Haritadaki yerlerini işaretledim.
Şimdi de sizi hızlandıracak şeylerden bahsedelim. Oyunda 'canavarlardan kazanılan bonus tecrübe' isimli bir istatistik var.
- Bu oran %20 ile en çok Witcher gümüş kılıçlarında var. Witcher teçhizatı olduğu sürece herhangi bir gümüş kılıç kullanabilirsiniz. Benim elimde Engerek olduğu için Engerek kılıcı ile oynayacağım.
- Sıfırlama İksirini Skellige'daki Druid Gremist'ten satın alabilirsiniz.
İksir olarak;
- Petri'nin Aşk İksiri
- Kadim Leshen Dekoksiyonu
- Ferahlama Dekoksiyonu
- Maribor Ormanı
- Alaca Baykuş
- Aard'ı tamamen fullemeniz gerekiyor. Hasarınızı artırmak için Dondurucu Soğuk mutasyonunu kullanın.
- İksirler için toksiste artışı için Müktesep Tolerans ve Metabolik Kontrol kullanın.
- Orta ağırlıkta zırhınızın işaret kuvvetini ve enerji yenilemesini arttırmak için Griffin Okulu Teknikleri kullanın.
- İşaret kuvvetini arttırmak için ise Odak kullanabilirsiniz. Adrenalin puanlarınızın, işaret kuvvetinizi arttırmasını sağlıyor.
- Geri kalan yerlere, rakibe hasar atmayacak mavi yetenekler kullanın. Aard harici bir şeyden hasar yerlerse başarısız olursunuz.
Kısacası ihtiyacınız olan şeyler
- %20 XP bonusu için Witcher teçhizatı bir gümüş kılıç
- Aard kuvveti için 9 tane Güçlü Aard Oyması
- Aard kuvveti için Petri'nin Aşk İksiri
- Sık sık Aard kullanabilmek için Kadim Leshen Dekoksiyonu
- Heyulalara daha fazla vurmak için Ferahlama Dekoksiyonu
- Aard hasarını arttırmak için Dondurucu Soğuk mutasyonu
- Adrenalin Puanı için Maribor Ormanı
- Enerji yenilenmesi için Alaca Baykuş
Bu yüzden ısrarla not düşüyorum. The Witcher 3'ü ilk kez oynuyorsanız, hikayesel olarak deneyiminizin etkilenmemesi ve oyundan kopmamanız için bunu NG+'ta yapın.
Öncelikle gece vakti bu iksirlerin hepsini için. Portala girdiğinizde aşağı inin. Bu kısımda karşınıza heyulalar çıkacak. Aard harici herhangi bir şey kullandığınız an ölümsüz oluyorlar. O yüzden sadece Aard kullanın. Quen ile hasardan kaçınabilirsiniz.
Sakın ortada savaşmayın. Aard'ın menzilinden dolayı iki güç kristali de etkinleşecek ve başka bir yere ışınlanacaksınız. Bu yüzden en köşede savaşın.
İşiniz bittiğinde çıkmak için ise güç kristallerini kullanabilirsiniz. Karşı karşıyalar zaten. Aard kullanarak güç kristallerini etkinleştirebilirsiniz.