The Witcher IV Sinematik Trailer'ı yayınlandı!

O sırada 2011 yılında Trailer'ı yayınlanan Cyberpunk 2077.
O zaman fragman yayımlandığında oyun henüz geliştirme aşamasına bile geçmemişti. Yatırım almak için bilerek erken duyurdular. Oyun, 2016 yılında geliştirilme aşamasına başladı ve 2020 yılında tamamlandı. Yani, yalnızca yapım sürecini hesaba katarsak 4 yıl sürdü. Güncellemeleri bu süreye dahil etmeyin.

CP77'nin çıkışı 11 sene sürdü! Bu arada hatalı ve kötü bir hikayeye sahip bir oyun çıkacağına 10-20 sene bekleyelim. O zamana kadar elimizde bulunanlar yeterli.

Enis Kirazoğlu'nun videosunu izledim bugün. Cyberpunk için 8 yıl geliştirildi dedi. Kendisi de 2028 yılında çıkacağını tahmin ettiğini söyledi. Kendisi ufakta olsa oyun yapımcısı ve yıllardır bu sektörde. O yüzden 2030 yılı bana normal geliyor. RDR2 ve The Last of Us part 2 gibi oyunlara da baktığımızda yıllarca sürdüğünü söyleyebiliriz. Ertelenme mevzusu da var bu işin. Planlanan tarih her zaman çıkış tarihi olmuyor. Bakınız AC shadows.
Resimdeki dakikaya geçip bakabilirsiniz.

CP77'nin çıkışı 11 sene sürdü! Bu arada hatalı ve kötü bir hikayeye sahip bir oyun çıkacağına 10-20 sene bekleyelim. O zamana kadar elimizde bulunanlar yeterli.
Yukarıdaki yazıyı attım, okudunuz mu?

O zaman fragman yayımlandığında oyun henüz geliştirme aşamasına bile geçmemişti. Yatırım almak için bilerek erken duyurdular. Oyun, 2016 yılında geliştirilme aşamasına başladı ve 2020 yılında tamamlandı. Yani, yalnızca yapım sürecini hesaba katarsak 4 yıl sürdü. Güncellemeleri bu süreye dahil etmeyin.

2017-2018'de tam geliştirme sürecine girse dahi adamların küçük bir ekibi zaten üzerinde uğraşıyordur.

Kim değiştirecek? Ubisoft, EA veya Rockstar mı? GTA 6 sadece online için alınacak. EA ve Ubisoft'a gelirsek isimleri bile lazım değil.
Gta 6 neden sadece online için alınsın öyle olsa sadece grafikleri upgrade eder çıkarırlardı. Ortada hikaye şehir karakterler yaşayan dünya vaatleri var. Ayrıca önceki yanıta binayen yazayım hiçbir oyun için 10-20 yıl beklenmez birde şirket bile o kadar dayanamaz sonuçta bu insanlara maaş veriliyor şirketin giderleri vs. var.

Katılamıyorum maalesef, W3 öncesi CDPR'ın 2 tane AAA oyunu aynı anda üretme ihtimali yok. Üretiyor olsa da geliştiricilerin çok büyük bir kısmının W3'te olması gerek, CDPR W3 öncesi 2 oyuna sahip sadece. Bunların hiçbiri de büyük hit'ler değil. O sıralar ellerinde bu denli büyük kaynaklar olması pek mümkün gözükmüyor.

Bir şey fark etmiyor. Cyberpunk 4 yılda geliştirildi sayalım. Oyun ne halde çıktı hepimiz biliyoruz. Aynı hatayı tekrar yapmamak için oyunu iyice cilalamadan çıkartmayacaklardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…