GhostOps

Becerikli
Thermal Grizzly Aeronaut ile Thermal Grizzly Duronaut arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim?

Performans, sıcaklık değerleri ve uzun ömür açısından hangisi daha iyi?

Konu thermal grizzly ise fiyat/amaç uygunluğuna bakmak daha iyi olacaktır. Eğer amaç uzun ömürlü kullanımı makul termal değerlerle almaksa Duronaut mantıklıdır. Amaç düşük bütçe ve sık sık bakım ise Aeronaut mantıklı olur.

Hocam gramını 192tl den almışsınız. Çok daha ucuzu var internette.

Hocam gramını 192TL'den almışsınız. Çok daha ucuzu var internette.

Bilmediğim satıcılardan ürün almamayı tercih ediyorum satarken iyi sorun çıkınca biz yokuz muamelesi oluyor yine de teşekkürler.

Noctua NT-H1 3.5g SW Edition ile 5 dakikalık test yaptım. İşlemci boşta 51°C civarındaydı, yük altında 82°C’ye kadar çıktı. Not: Noctua NT-H1’i 3 ay kullandım, kısa sürede performansını kaybetmiş.

Öte yandan Thermal Grizzly Duronaut TG-D-006-R 6 g termal macunla boşta 45–50°C, yük altında ise 60–65°C arası değerler gördüm. Sonuçtan oldukça memnun kaldım, tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bilmediğim satıcılardan ürün almamayı tercih ediyorum satarken iyi sorun çıkınca biz yokuz muamelesi oluyor yine de teşekkürler.

Noctua NT-H1 3.5g SW Edition ile 5 dakikalık test yaptım. İşlemci boşta 51°C civarındaydı, yük altında 82°C’ye kadar çıktı. Not: Noctua NT-H1’i 3 ay kullandım, kısa sürede performansını kaybetmiş.

Öte yandan Thermal Grizzly Duronaut TG-D-006-R 6 g termal macunla boşta 45–50°C, yük altında ise 60–65°C arası değerler gördüm. Sonuçtan oldukça memnun kaldım, tavsiye ederim.
1- İşlemciden işlemciye yüzey kesiminden kesimine göre bu sonuçlar değişebilir.
2- Uygulama farkları siz bire bir aynı uygulamayı yaptığınızı düşünseniz de sonucu ciddi değiştirebilir
3- Noctua NT-H1 eski bir formüldür, NT-H2 ile güncellenmiş versiyonu baz alınmalıdır ki karşılaştırdığınız macun daha yeni piyasaya sürülmüştür
4- Adı üstünde "Duronaut" durability den geliyor. Macunun varlık sebebi uzun dayanması, noctua nt-h1 ve h2 uzun dayanma gibi bir özellik ile öne sürülmüyor
5- Noctua NT-H2 gr fiyatı 100TL ye geliyor (10gr inventus 1000TL fiyatı ama stokları tükenik şuan) ama Duronaut gr en ucuzu şuan 144 tl yani %44 daha pahalı bir macun.

Bunlar bire bir aynı fiyatta, aynı amaçla satılan 2 macun olsa kafa kafaya karşılaştırırsınız anlarım. Bire bir aynı kitleye yönelik ürünler değiller. Noctua NT-H2 nin rakibi Thermal Grizzly Kryonaut dur ki onunda gr fiyatı 85-100 tl aralığıdır. O da dayanıklılık olarak yakındır.

--------------------

Buyrun bu testte 2 macun 0,5 derece fark var, MX-4 oldukça ortalama bir macun olmasına rağmen neredeyse Kryonaut ile bu spesifik testte aynı sonucu vermiş çok ufak fark var.

1782411543048.webp