Kartınızın yük altında sıcaklık değerleri normal. Kasa içi havalandırması ve sıcak havalarda olmamız bu sıcaklığı görmenizi sağlıyor. Uygun fan curve ile sıcaklığı biraz daha düşürebilirsiniz. Boştaki sıcaklık değerleriniz fazlaysa yenilemekte fayda var.

Şu an boşta fan stop devrede. Yani fanlar durmuş konumda. 35 derece kart sıcaklığı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartlarında bunun gibi termal macunlar kullanılmaz. Kısa sürede pump out yapar. PTM7950 gibi termal pad kullanmanız çok daha sağlıklı olur.

Aslinda 76-77C gayet iyi degerler. MSI Afterburner'den Power Limit'i %80 - %85 - %90 - %95 - %100 olarak deneyip performansa olan etkisi ile harcanan gucteki azalma ve isiya etkisini inceleyebilirsin. Cogu kartta %90'a cekildiginde %2-3 performans kaybiyla 6-7 derece kadar sicaklik dususu olabiliyor. Karti sokup takmaktan iyi bence.

Teşekkürler hocam. Dediğiniz ayar NVIDIA App programında da var. Bir de öyle deneyeyim. Sanırım GPU'nun çekmek istediği watt değerini kısarak sıcaklık düşecek.

Bilmiyorum, o macun sadece bende değil global olarak kullananlarda da pumpout yapıyor, uzun dayandığını söyleyen ilk kişi olabilirsiniz.
Hocam 2 sene önce diğer forumda bu konuda konuştuk birkaç kişiyle. Pumpout yapacağını söyleyenler de oldu. Reddit'te de bu konu hakkında yorumlar yapılmış, 1 yıldan uzun süre kullanımda tekrar edilmesi gerektiği söylenmişti. Dediğim gibi kartta bir problem o dönem de olmadı, şu an da yok.

Ne tarz macun kullanmak gerekiyor, MX'ler pumpout, Thermal Grizzly pumpout yapıyorsa? Pad uygulamayı bilmiyorum.
Macunların hepsi bildiğim kadarıyla pump out yapar. Ben bu macunu hem ekran kartına hem de işlemciye sürdüm. Ekran kartındaki macun 1-2 ayda etkisin kaybetti.Undervoltlu olacak bir şekilde ilk başta tam yükte 60 derecelerdeyken şimdi 70'i geçiyor. Fakat işlemci 6 ay geçmesine rağmen sıcaklığını korudu yani yanlış sürme yapmadım.

Ekran kartı için bu videoyu izleyebilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla orijinal bu.

Teşekkürler hocam. Dediğiniz ayar NVIDIA App programında da var. Bir de öyle deneyeyim. Sanırım GPU'nun çekmek istediği watt değerini kısarak sıcaklık düşecek.
Eklemeyi unutmusum. Nvidia kartlarda RAM hizi genelde performansa direkt cok etki etmiyor. Ben -500 Mhz ile kullaniyorum. Performansa etkisi sifir oldu. RAM sicakliklari yaklasik 4C dustu ama.

Ne tarz macun kullanmak gerekiyor, MX'ler pumpout, Thermal Grizzly pumpout yapıyorsa? Pad uygulamayı bilmiyorum.
Thermal Pad kullanımını da kafanıza göre yapamazsınız. Heatsink ile GPU arasında mikron seviyesinde boşluk varken oraya pad koymak ne kadar doğru? Tartışılır başka konuda.
Noctua NT-H2 kullanan arkadaşların yorumlarını da değerlendirmek lazım.
Düzeltme: Bazı macunlar 14W/mK ısı iletkenliği var, padler 8W/mK gibi bir değere sahip oluyor. Bunu da düşünün.

Macunların hepsi bildiğim kadarıyla pump out yapar. Ben bu macunu hem ekran kartına hem de işlemciye sürdüm. Ekran kartındaki macun 1-2 ayda etkisin kaybetti.Undervoltlu olacak bir şekilde ilk başta tam yükte 60 derecelerdeyken şimdi 70'i geçiyor. Fakat işlemci 6 ay geçmesine rağmen sıcaklığını korudu yani yanlış sürme yapmadım.

Ekran kartı için bu videoyu izleyebilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla orijinal bu.

Peki hocam ben bu kartı sıfır aldım ve fabrikada dandik bir macun sürülmüş ona rağmen 2 sene gibi bir sürede sıcaklıklar gayet iyidi hatta hala kabul edilebilir sınırda bu nasıl oluyor?

Peki hocam ben bu kartı sıfır aldım ve fabrikada dandik bir macun sürülmüş ona rağmen 2 sene gibi bir sürede sıcaklıklar gayet iyidi hatta hala kabul edilebilir sınırda bu nasıl oluyor?
Kart soğutması iyiyse ve içi temizse termal macun sürülse bile sıcaklıklar kabul edilebilir seviyede olur. Şu an kartımda macun pump out halde tam yükte 72 derece, hotspot ise 85 derecede dolaşıyor. Kartımın soğutması ve kasamın hava akışı fazlasıyla iyi.