UnkownTecho

Uzman

Arkadaşlar bu linkteki aparatı alsam işlemci yerinden çıkar mı yoksa monteli bir şekilde kalır mı? Sıvı soğutucumu yeni aldım markası Arctic Liquid Freezer 360mm bu soketi aldığımda rahat bir şekilde monteleyebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Arkadaşlar bu linkteki aparatı alsam işlemci yerinden çıkar mı yoksa monteli bir şekilde kalır mı? Sıvı soğutucumu yeni aldım markası Arctic Liquid Freezer 360mm bu soketi aldığımda rahat bir şekilde monteleyebilir miyim?

İşlemci yerinden çıkmıyor, sorunsuz kullanabilirsiniz. Montaj aparatı ile geliyor ama şu an stok yok sanırım. Sıcaklık düşürecek diye düşünmeyin; termal macun yalnızca daha rahat sürülüyor.

Son düzenleme:
İşlemci yerinden çıkmıyor, sorunsuz kullanabilirsiniz. Montaj aparatı ile geliyor ama şu an stok yok sanırım. Ancak sıcaklık düşürecek diye düşünmeyin; termal macun yalnızca daha rahat sürülüyor.
Hocam sırf termal macunu rahat sürebilmek için ve macunu daha rahat şekilde silmek istediğim için almayı düşünüyorum örnek olsun diye bu siteyi attım yabancı sayfalardan almayı düşünüyorum bunu aldığım zaman sıvı soğutucumu yeni montajını yapmıştım markası Arctic Liquid Freezer III 360mm bu aparatı aldığım zaman sıvı soğutucunun vidalarını sökmeme gerek yok değil mi?

Sistemi yeni topladıysanız 1 sene sonra macun vs değiştireceğiniz zaman alın. İşlemciyi sokete koyduktan sonra kilitlemek yerine onu söküp bu aparatı vidalıyorsunuz. Bu kadar.

Hocam sırf termal macunu rahat sürebilmek için ve macunu daha rahat şekilde silmek istediğim için almayı düşünüyorum örnek olsun diye bu siteyi attım yabancı sayfalardan almayı düşünüyorum bunu aldığım zaman sıvı soğutucumu yeni montajını yapmıştım markası Arctic Liquid Freezer III 360mm bu aparatı aldığım zaman sıvı soğutucunun vidalarını sökmeme gerek yok değil mi?

İşlemciyi kilitleyen aparatı söküp takacaksınız. Soğutucuyu taktığınız yuvalara yapılmıyor montajı.

Peki bunu aldığımda ne gibi fark yaratır tek katkısı termal macun konusunda mı çok rahat olurum?

Ben kullanıyorum, sıcaklık açısından bir etkisi yok. Termal macunu sürerken taşırmamaya dikkat etmek yerine, dümdüz sürüp kağıt havlu ile bracket üzerine taşan kısmı siliyorum ve soğutucuyu takıyorum. Başka bir kolaylığını görmedim.

Ben kullanıyorum, asıl amacı macun taşmasında ve macun yenilerken kolaylık bence. NZXT Kraken Elite 360 MM sıvı soğutma ile sorunsuz kullanıyorum.

Ben kullanıyorum, sıcaklık açısından bir etkisi yok. Termal macunu sürerken taşırmamaya dikkat etmek yerine, dümdüz sürüp kağıt havlu ile bracket üzerine taşan kısmı siliyorum ve soğutucuyu takıyorum. Başka bir kolaylığını görmedim.
Çok iyi vallahi normal soketiyle taştığı zaman silmesi biraz zor olabiliyor aralara filan girdiğinde bu aparat ile kafam rahat olur en azından hocam.
İşlemciyi diyelim ki satmak istiyorum yeni işlemci alacağım için bu soketi aldığımda işlemciyi nasıl sökeceğim?

Ben kullanıyorum, asıl amacı macun taşmasında ve macun yenilerken kolaylık bence. NZXT Kraken Elite 360 mm sıvı soğutma ile sorunsuz kullanıyorum.
Gerçekten süper bir şey bayağı hoşuma gitti görüntüsü açısından ve termal macun sürme konusunda hocam.

Peki bunu aldığımda ne gibi fark yaratır tek katkısı termal macun konusunda mı çok rahat olurum?

Macun sürerken taşarsa gerginliğini yaşamamak için ortalama 500 TL vermeyi göze alıyorsanız alabilirsiniz. Onun dışında bir esprisi yok.

Çok iyi vallahi normal soketiyle taştığı zaman silmesi biraz zor olabiliyor aralara filan girdiğinde bu aparat ile kafam rahat olur en azından hocam.
İşlemciyi diyelim ki satmak istiyorum yeni işlemci alacağım için bu soketi aldığımda işlemciyi nasıl sökeceğim?

Sanırım torklu vida olarak geçiyorlar ve dört taneler. Bunları sökmeden işlemciyi çıkaramaz veya takamazsınız. Söktükten sonra aparatı çıkarıp işlemciyi takabilirsiniz ya da çıkarabilirsiniz. Önceki anakart üzerindeki kilit aparatı gibi mandallı bir yapısı yok.