AM5 anakarta takarken anakartın altındaki metali sökmemiz gerekir mi acaba montajını yaparken?

Son düzenleme:
Keske su konularda urunu ovmek yerine urun hakkinda sorulan sorulara cevap verilse zira sorulara cevap vermedikten/veremedikten sonra ovgulerinizin temeli bayagi bir bos geliyor.

Neye göre kime göre? Kaynak atar mısın?

YouTube karşılaştırma videoları ile dolu. İnternet kullanmak bu kadar zor olmamalı.

Keske su konularda urunu ovmek yerine ürün hakkinda sorulan sorulara cevap verilse zira sorulara cevap vermedikten/veremedikten sonra ovgulerinizin temeli bayagi bir bos geliyor.

Beğenmedim atmışsınız demek ki Google'a erişemiyorsunuz. Buyurun sizin yerinize bir test sonucu paylaşayım.

Screenshot_20250912_042421_YouTube.webp

Çoğu 240mm sıvı soğutuculardan bile daha iyi. 700RPM de 0 ses. 12400F ile yükte 55C'yi bile geçirmiyor, sağlam soğutucu.

Millette sıvı soğutucu olunca daha iyi gibi bir algı var. Kaliteli hava soğutmalar 360mm bazı soğutucular ile neredeyse kafa kafaya bile gidebiliyor. Daha ucuz daha ulaşılabilir bir çözüm. Ayrıca arıza yapma ihtimali sıvı soğutmalara kıyasla çok çok az. Keşke ülkemizde Noctua'nın ürünleri satılsa. Çok kaliteli bir marka.

Son düzenleme:
YouTube karşılaştırma videoları ile dolu. İnternet kullanmak bu kadar zor olmamalı.

Beğenmedim atmışsınız demek ki Google'a erişemiyorsunuz. Buyurun sizin yerinize bir test sonucu paylaşayım.

Eki Görüntüle 184257

Millette sıvı soğutucu olunca daha iyi gibi bir algı var. Kaliteli hava soğutmalar 360mm bazı soğutucular ile neredeyse kafa kafaya bile gidebiliyor. Daha ucuz daha ulaşılabilir bir çözüm. Ayrıca arıza yapma ihtimali sıvı soğutmalara kıyasla çok çok az. Keşke ülkemizde Noctua'nın ürünleri satılsa. Çok kaliteli bir marka.
Yurtdışından Noctua ürünlerini getiriyorum. İki tane kasam var, NF-A20,NF-A14 G2 PWM-NF-A12 fanlar kullanıyorum. İkinci kasada NH-U12A kullanıyorum. Ha bunları neden anlatıyorum, aktif olarak hem sıvı soğutma, hem hava soğutma kullanan birisi olduğumu bilmen için. Millette sıvı soğutucu olunca daha iyi gibi bir algı var demişsiniz, algı değil, realite.
Düzgün bir sıvı soğutma, düzgün bir hava soğutmadan daha performanslıdır. Çok beğendiğiniz Noctua boş yere aio işine girmiyor :=)

Thermalright Asaassin King 120 SE tamamen fiyat performans bir ürün. Fakat her şeyi gereğinden fazla yüceltmeye gerek yok...

Eki Görüntüle 184257

Bir şey diyeceğim olmayacak. Attığın görseldeki testi yapılan modelle başlıktaki farklı modeller.

Hadi ben kabul edeyim başlıktakiyle aynı olsun. Senin dediğin model kaç RPM'de yapıyor bu soğutma işlemini? Minimum 1700 RPM. Herhangi bir sıvı soğutma kaç RPM'de yapıyor? 1200 RPM. Gürültü farkını geçiyorum artık. Hadi ikisini de al 1700 RPM'e bakalım hangisi daha iyi soğutacak.

Çift fanlı 14 cm hava soğutma desen biraz haklısın diyeceğim ama yok ezbere konuşuyorsunuz. 12 cm fanla hangi Intel ve ya Ryzen işlemciyi soğutmayı planlıyorsun? Belki 65w tdp'li işlemcileri soğutur ama onların da boost frekanslarda sıcaklıkları uçuyor. Noctua'nın dahi belli başlı sıcaklıklardan sonra fan hızları alıp başını giderken sen neyi savunuyorsun?

Son düzenleme:
Yurt dışından Noctua ürünlerini getiriyorum. İki tane kasam var, NF-A20, NF-A14 G2 PWM-NF-A12 fanlar kullanıyorum. İkinci kasada NH-U12a kullanıyorum. Ha bunları neden anlatıyorum, aktif olarak hem sıvı soğutma, hem hava soğutma kullanan birisi olduğumu bilmen için. Millette sıvı soğutucu olunca daha iyi gibi bir algı var demişsiniz, algı değil, realite.
Düzgün bir sıvı soğutma, düzgün bir hava soğutmadan daha performanslıdır. çok beğendiğiniz Noctua boş yere AiO işine girmiyor:=)

Thermalright asaassin king 120 SE tamamen fiyat performans bir ürün. Fakat her şeyi gereğinden fazla yüceltmeye gerek yok...

Kaliteli sıvı soğutmalara herhangi bir laf etmiş miyim acaba? Markası belli olmayan 240mm sıvı soğutmaları almak yerine kule tipi soğutucuları kullanmak daha mantıklı. Gidip mutlaka kule tipi soğutucu alınmalı diye bir şeyde söylemedim. İnsanlar kendi ihtiyacına göre buna karar verebilir diye düşünüyorum.

Bir şey diyeceğim olmayacak. Attığın görseldeki testi yapılan modelle başlıktaki farklı modeller.

Hadi ben kabul edeyim başlıktakiyle aynı olsun. Senin dediğin model kaç RPM'de yapıyor bu soğutma işlemini? Minimum 1700 RPM. Herhangi bir sıvı soğutma kaç RPM'de yapıyor? 1200 RPM. Gürültü farkını geçiyorum artık. Hadi ikisini de al 1700 RPM'e bakalım hangisi daha iyi soğutacak.

Örnek olması amacıyla attım zaten. Hava soğutma olarak sıvı soğutmalardan iyi performans veren cihazlar mevcut.