Bütçe
2000-3000 TL
Yer
İstanbul
9600X işlemcimde aktif olarak Phantom spirit kullanmaktayım ancak sıcaklıklarım ne yaparsam yapayım düşmedi. UV vb. işlemlerden hoşlanmıyorum ve tam güç kullanmayı seviyorum, ne de olsa para verdik. Sizce Thermalright Frozen Magic 360mm sorunumu çözer mi? Eğer farklı öneriniz var ise ₺2.000-3.500 bütçeye göre önerebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Phantom spirit o işlemciyi rahat soğutur, kaç derece oluyor işlemci?

Boşta 50 anlık ne yaparsam ne tuşa basarsam basayım 64e fırlayıp düşüyor, FC25'te 69-74 derecede geziyor. Kasamın hava akışı çok iyi odamda serin. Macunum MX-4.

Hiç anlamadığım alınır mı vs. soru sorduğumda sorum hariç hep karşı soru soruluyor sosyalde bir sorun yoktur umarım. Dün konuma 20 mesaj geldi ve hiç biri soruma cevap değildi. Rahatsız edici. Teşekkürler yine de.

Hiç anlamadığım alınır mı? vs. soru sorduğumda sorum hariç hep karşı soru soruluyor sosyalde bir sorun yoktur umarım. Dün konuma 20 mesaj geldi ve hiçbiri soruma cevap değildi. Rahatsız edici. Teşekkürler yine de.

Boşa masraf yapmamanız için bu şekilde karşı soru soruluyor olabilir mi mesala?

Sıcaklıklarda problem yok, gayet normal, bu işlemciler eskiler gibi 28 derecede çalışmıyor, 50 derecede çalışıyor, yük altında da 95 dereceye kadar yolu var.

Boşa masraf yapmamanız için bu şekilde karşı soru soruluyor olabilir mi mesala?

Sıcaklıklarda problem yok, gayet normal, bu işlemciler eskiler gibi 28 derecede çalışmıyor, 50 derecede çalışıyor, yük altında da 95 dereceye kadar yolu var.
Teşekkür ederim ancak masraftan ziyade fan sesi ve bu aşırı sıcaklık sorunları daha çok dert oldu hocam :(

Aşırı değil sıcaklıklarınız, yani sıvı soğutma alınca çok düşmeyecek ısı.

Sizin yapmanız gereken 2 şey var, birincisi işlemci fanlarına BIOS'tan güzel bir eğri ayarı yapıp sessiz çalışmasını sağlamak, diğeri de BIOS PBO kısmından Curve Optimizer ile negative 10 veya 15 vermek, daha serin çalıştırır.

Diğer sorunuzu cevaplayayım, evet o soğutucu alınır.

Sesten rahatsızsan fanlarını da değiştirmeyi düşünebilirsin. Ben bunları kullanıyorum bayağı memnunum ses konusunda.

Pro versiyonu da yeni çıkmış ve daha ucuza satılıyormuş. Performans konusunda her türlü daha iyidir ama ses konusunu bilemem.

Güzel görüntü istiyorsan sıvı soğutma al geç tabii.

Teşekkür ederim ancak masraftan ziyade fan sesi ve bu aşırı sıcaklık sorunları daha çok dert oldu hocam :(
Eski konunda da anlattım aslında mantığı, Ryzen mimarisi gereği kaçınılmaz bu durum, 360 AIO geçebilirsin bu modeller zaten sana atılmıştı. Bu tarz sistem kurup tak çalıştır kullanılmaması taraftarıyım, önerilen işlemler zararsız işlemler, -15/-20 PBO Enable şekilde kullanırsan stoktan 10 derece bile düşük çalışır belki de oyunda. Boştaki sıcaklığı düşürmek istersen de anakartın 1.25 SoC veriyorsa 1.15-1.2 SoC voltaj denemen lazım, 50 derece ise boşta 45 olur bu adımdan sonra. @Mr. Falcon

Phantom yedekte dursun, 360 AIO Thermalright al geç derim, aklında soru işareti kalmasın. Ben olsam hiçbir şey almazdım orası ayrı, fan curve ayarlaman lazım anlatıldığı gibi, MX-4 macun da kaliteli bir macun değil, yanında TF-7 gelmemiş miydi? @Mr. Falcon

Batch farkı var, 9800x3D boşta 40, sonraki seri 50-55 arası. Onu değişemezsin, lehimlemeyle alakalı dediler en son. Bazı şeyleri değiştirmek zor, delid yaparsan değiştirebilirsin, delid+direct die cooling+custom loop ile.